Brdo Ljubović: Zabjelčani dobijaju ekskluzivnu promenadu

Prilikom jučerašnjeg druženja na Ljuboviću koje je upriličio Glavni grad, predstavljen je projekat budućeg šetališta na ovom brdu. Brojni sugrađani koji su se okupili tim povodom iskazali su zadovoljstvo zbog izgradnje promenade koja će upotpuniti ovaj inače lijep ambijent u kom rado provode slobodno vrijeme, a na koju su dugo čekali. Gradonačelnik Glavnog grada dr Ivan Vuković kazao je da će Podgorica uskoro dobiti još jedno šetalište u dužini od cca 600m, lijepo dizajnirano i uklopljeno u prirodni ambijent.

“Buduće šetalište će se prostirati obodom ovog brda, od postojeće kapije pa sve do Bulevara Crnogorskih serdara sa jedne strane, odnosno dvorišta SSŠ Sergej Stanić, sa druge. Realizacijom ovog projekta ostvarujemo snove onih generacija koje su pjevale o šetnjama pored Ljubovića”, kazao je Vuković i istakao da će za 15 dana biti završen glavni projekat, kada će svi detalji biti poznati, te da će se nakon toga sprovesti dalja procedura.

Koliko je spajanje postojećeg i izgradnja novog šetališta važna za naš grad podsjetio je i glavni gradski arhitekta Filip Aleksić koji je prisutne upoznao sa idejnim rješenjem. Aleksić je kazao da su na stazi predviđene klupe za odmor i mini amfiteatar sa ležaljkama, koji je okružen zelenilom. Šetalište će imati info i smart table koje daju informacije o lokalitetu i šetalištu. Predviđene su i česame, parking za bicikla, kao platforme za odmor. U blizini bulevara je predviđen basket teren, kao i dječije igralište. Šetalište će biti osvijetljeno led rasvjetom, pa će biti dostupno i sigurno za korišćenje u večernjim časovima. Osim toga, predviđena je sadnja novih stabala, kao i drugih biljaka koji će dodatno obogatiti ambijent.

“Sasvim sam siguran da ćemo dobiti jedan novi, kvalitetan prostor koji Podgorica dugo čeka, i koji apsolutno zaslužuje”, poručio je glavni gradski arhitekta.

Podsjećamo, privredno društvo Komunalne usluge doo je u prethodnom periodu izvršilo modernizaciju rasvjete na brdu Ljubović, dok je Agencija za stanovanje uredila sportski poligon i postavila sto za stoni tenis.

Takođe, privode se kraju i radovi na izgradnji 119 novih besplatnih parking mjesta sa sportskim poligonom i zelenom površinom u podnožju brda Ljubović.

Provjerite slična mjesta

Pripremljen Nacrt Fiskalne strategije 2024-2027. godine, javna rasprava do 7.avgusta

Ministarstvo finansija je, u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, pripremilo Nacrt Fiskalne …