Balota podnio ostavku na funkciju člana Odbora direktora EPCG

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore A.D. Nikšić podnio sam ostavku na funkciju člana Odbora – saopštio je funkcioner SDP-a Adis Balota.

Njegovo saopštenje prenosimo integralno:

“Razlozi za moju ostavku su činjenica da je za predsjednika Odbora predložen kandidat koji je u prethodnom periodu sa te funkcije značajno doprinio brojnim neregularnostima u poslovanju kompanije i partijskom zapošljavanju.

Politička funkcija i motivi g-dina Đukanovića, kao jednog od najviših funkcionera Nove srpske demokratije, su dominantno odredili obavljanje ovako važne funkcije u ekonomskom sistemu države.

Podsjećamo da je i prethodna Vlada, odnosno njen premijer, koja ga je i izabrala na tu funkciju optužila g-dina Đukanovića da je pregovarao o otuđenju EPCG, čime bi se nanijela nenadoknadiva šteta državnim i ekonomskim interesima Crne Gore.

Znajući političku profilaciju g-dina Đukanovića nije teško zaključiti kome bi ta prodaja bila namijenjena i čije bi interese zadovoljavala. Svakako ne države Crne Gore, pa bi njegov izbor na funkciju predsjednika Odbora značio jasno ugrožavanje državnih interesa.

Postavljanje ovakvih kadrova ne smije biti dio politike Vlade čije je opredjeljenje da štiti vitalne interese države i EPCG kao sidro njene ekonomske nezavisnosti i stabilnosti. Članovi najvišeg organa upravljanja moraju da štite interese Crne Gore a ne bilo koje druge države.

Podsjećam da shodno članu 171 Zakona o privrednim društvima ostavka člana Odbora povlači razrješenje cjelokupnog Odbora direktora i obavezu sprovođenja nove procedure izbora.

Na to sam nedvosmisleno ukazao nakon podnošenja ostavke, a prije samog izjašnjavanja o predlogu za predsjednika Odbora koje nakon moje ostavke nije moguće sprovesti.”

Antena M

Provjerite slična mjesta

MITROVIĆ: Do kraja godine značajne promjene u upravljanju otpadom u Crnoj Gori

Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, …