Abazović sjutra u zvaničnoj posjeti Srbiji: Zanimljiv izbor sagovornika

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović boraviće od sjutra u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Republici Srbiji, gdje će se sastati sa najvećim državnim zvaničnicima. Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prirediće svečani doček premijeru Abazoviću na platou ispred palate „Srbija“, a nakon zvaničnog sastanka planirana je zajednička izjava za medije.

Paraleleno sa tim, potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Vladimir Joković sastaće se sa Branislavom Nedimovićem, potpredsjednikom vlade i ministrom poljoprovrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, dok će ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović imati odvojene sastanke sa Sinišom Malim i Irenom Vujović, ministrom finansija i ministarkom zaštite životne sredine.

Nakon pojedinačnih bilateralnih susreta planirano je da se održi i plenarni sastanak delegacija vlada Crne Gore i Republike Srbije.

Predsjednik Vlade Abazović sastaće se i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a nakon zvaničnog sastanka medijima će na zvaničnom Flickr kanalu biti dostupne kratke izjave dvojice zvaničnika.

Premijer Abazović susrešće se još i sa Ivicom Dačićem, predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke sa svih događaja.

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …