Lista najprodavanijih telefona. Nevjerovatni podaci

Još nekoliko dana i iza sebe ćemo ostaviti polovinu 2022. godine. To je obično i vrijeme kada dobijamo razne izvještaje od kompanija za istraživanje tržišta.

Jedan izvještaj, koji se tiče prodaje pametnih telefona u četvrtom mjesecu ove godine, sada je objavljen od strane agencije Counterpoint Research. Koji je telefon najprodavaniji bio u tom mjesecu? Ko dominira? Evo liste od Top 10.

Potpunu dominaciju kada je riječ o prodaji telefona tokom aprila ove godine imale su dve kompanije – Apple i Samsung. Na listi od Top 10, samo jedan telefon nije Samsungov ili Appleov. Apple na listi ima 5 iPhonea, dok Samsung ima 4 svoja telefona.

Najprodavaniji telefon u četvrtom mjesecu ove godine bio je iPhone 13 sa učešćem od 5,5%. Na drugom mjestu našao se najskuplji model iz prošlogodišnje iPhone 13 serije – iPhone 13 Pro Max, koji je imao udio od 3,4%. Treći je bio iPhone 13 Pro sa udjelom od 1,8%, dok se na četvrtom mjestu našao iPhone 12 iz 2020. godine sa udelom od 1,6%.

Nakon niza od četiri Appleova telefona, na petom i šestom mjestu našli su se telefoni južnokorejske kompanije Samsung. Peti je bio Samsung Galaxy S22 Ultra 5G s učešćem od 1,5%, dok je šesti bio Samsung Galaxy A13 s udjelom od 1,4%.

Sedmo mjesto zauzeo je iPhone SE 2022, treći iz generacije SE iPhonea, sa udjelom od 1,4%, dok je osmi bio jeftini Samsung Galaxy A03 Core sa udelom od također 1,4%. Deveto mjesto pripalo je Samsungovom glavnom modelu iz srednjeg segmenta za ovu godinu – Samsung Galaxy A53 5G telefonu, koji je imao udeo od 1,3%.

Listu od Top 10 zatvara Redmijev Redmi Note 11 LTE koji je imao tržišno učešće od 1,3%.

B92

Provjerite slična mjesta

Danas predstavljanje Agrobudžeta, vrijedan 75 miliona eura

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, predstaviće danas Agrobudžet za ovu godinu, vrijedan oko 75 miliona …