Slobodna zona udahnula život opštini na Limu

Slobodna zona u Priboju u kojoj posluju domaći i strani investitori udahnula je novi život opštini na Limu.

Na stotine građana dobilo je nova radna mjesta i obezbijedilo sigurna mjesečna primanja.

Da bi se dodatno pospiješio razvoj privredne klime ulaže se u unapređenje poslovnog ambijenta, stoga je opština Priboj izgradila trafostanicu snage dva megavata, dva trafoa po jedan megavat, koji su u pogonu od pre dva meseca i na raspolaganju su sadašnjim i budućim investitorima.

“Izgradnja nove trafostanice bio je preduslov za obavljanje uspješne proizvodnje pojedinih investitora,pa je na osnovu toga omogućeno zapošljavanje, trenutno, nešto preko 100, a u narednom periodu, još toliko radnika. Vrijednost investicije je 24 miliona dinara, sredstva su obezbeđena u budžetu Opštine Priboj”, rekao je Lazar Rvović predsjednik opštine Priboj.

Izgradnjom ove trafostanice omogućeno je kontinuirano i sigurno snabdijevanje električnom energijom svih korisnika, kao i ravnomerno korišćenje postojećih energetskih kapaciteta u Industrijskim parkovima i Slobodnoj zoni Priboj.

“Od početka rada Slobodne zone, 2015. godine, Opština Priboj je planski stvarala preduslove za što povoljniji privredni ambijent, kako za sadašnje, tako i za buduće investitore, izgradnjom i rekonstrukcijom neophodne infrastrukture,pre svega moderne saobraćajnice do Slobodne zone. Potpuno je zamenjena i hidrantska i vodovodna mreža,pa svi korisnici sada imaju sigurno vodsnabdevanje i tehničkom vodom i vodom za piće, a kompletno je sređena i Upravna zgrada, gde je zamijenjen krov i sva stolarija”, dodao je Rvović.

U Slobodnoj zoni Priboj trenutno posluje sedam domaćih i stranih kompanija, dva nova investitora uskoro bi trebalo da izgrade svoje pogone, a ovde je trenutno svoje zaposlenje našlo oko 700 naših sugrađana.

B92

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …