Nurković, Krivokapić i Đikanović zaboravili da prijave hiljade eura

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je bivši pomoćnik direktora Uprave za željeznice Demir Nurković prekršio Zakon o sprečavanju jer nije prijavio više od 11.000 eura prihoda.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavljuje sve prihode i imovinu, a za one koji to ne urade propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

U slučaju Nurkovića, Agencija je utvrdila da nije prijavio prihod po osnovu zarade za 2020. godinu od 11.141 euro i kreditno zaduženje u iznosu manjem za 1.000 eura.

Nurković je kazao da je pogrešno prijavljeno stanje “stvar tehnike greške pri popunjavanju izvještaja i da se radi o previdu, a ne nikako o namjeri da se prikriju podaci”.

Stukinja nikšićkog Osnovnog suda Ana Krivokapić, prema odluci Agencije, nije, između ostalog, prijavila više od 8.000 eura prihoda supruga, a i prihode koje je prijavila bili su manji za 1.423 eura.

Ona je kazala da je podatke dobijala od supruga i da do sada nisu utvrđivani nedostaci. Ni suprug nije mogao da se sjeti svih tih prihoda, ali je Krivokapić kazala da će ubuduće od poslodavca zatražiti platne liste i izvod iz banke.

”Smatrala je da je do sada u svim podnijetim izvještajima, od početka vršenja sudijske funckije, davala dobrovoljnu saglasnost za provjeru bankovnih računa, kao i da nikad nije onemogućiča Agenciju da vrši provjeru svih njenih prijavljenih podataka, jer nema što da krije za sebe kao ni za suprhga”, navodi se u obrazloženju.

U slučaju predsjednika Komisije za tržište kapitala Zorana Đikanovića, Agencija je utvrdila da nije prijavio tačne ne samo svoje, nego i prihode supruge i dvoje djece. Ukupna vrijednost neprijavljenih prihoda iznosila je oko 4.200 eura.

Đikanović je kazao da se radi o previdu, a ne o namjeri da bilo što prikrije.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Nagrađuju turiste koji koriste javni prevoz, mogu dobiti besplatnu kafu ili kartu za muzej

Danska prijestolnica Kopenhagen pokrenula je nova inicijativa kojom želi “natjerati” turiste da više koriste ekološke …