Udarne vijesti

Institut pozvao građane da se vakcinišu buster dozom

Vakcincija protiv koronavirusa je na nezadovoljavajuće niskom nivou.

To su priznali iz IJZ i pojasnili da je to vjerovatno posljedica smanjenog broja obolijevanja u posljednjih pet mjeseci.

”Zato i ovom prilikom apelujemo na građane a posebno rizične grupe, osobe starije životne dobi, osobe sa problemima u imunom odgovoru i/ili sa hroničnim bolestima, da se obavezno vakcinišu, a ako već jesu prime svoje ‘buster’, odnosno dodatne doze šest mjeseci nakon primovakcinacije ili primoinfekcije. Takođe, neophodno je pridržavati se osnovnih epidemioloških mjera, nošenje zaštitne maske, naročito u zatvorenim prostorima, pravilne higijene ruku i držanje adekvatnog odstojanja”, istakli su iz IJZ.

Iz te ustanove su naglasili da je Vlada obezbijedila dovoljan broj besplatnih, bezbjednih i djelotvornih vakcina za sve građane Crne Gore, pa bi vakcine trebalo i iskoristiti u cilju zaštite stanovništva od epidemijskog širenja bolesti i širokog društvenog odgovora na ovu pandemiju.

Drugu dozu vakcine protiv koronavirusa u Crnoj Gori primilo je svega oko 46 odsto ukupnog stanovništva. Trećom, buster dozom, vakcinisano je do petka 99.810 građana, odnosno 16 odsto.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …