Od danas novi autobusi na ulicama PG, četiri linije besplatne do 5.jula

Novi autobusi, na koje su građani čekali decenijama, od vikenda će se naći na ulicama Podgorice. U subotu će građani imati priliku da se upoznaju sa funkcionisanjem dvije nove linije – linijom 20 koja će saobraćati od salona Renault Alliance-a u Donjoj Gorici do mosta na Zeti u Rogamima i linijom 21 koja će saobraćati od Bulevara Georija Žukova na Zabjelu do hotela Balkan na Zlatici.

Drugi dan vikenda, u neđelju, počinje sa saobraćanjem linija 18 čija trasa je od Bulevara Miloša Rašovića na Tuškom putu do Univerizitetskog centra u City kvartu i linija 19 od reciklažnog dvorišta na Koniku do Hotela Resurs u Bloku VI, dok će od poneđeljka sve četiri linije saobraćati istovremeno, u skladu sa utvrđenim redom vožnje.

Takođe, napominjemo da će do 5. jula naši sugrađani imati pravo da koriste navedene linije besplatno, nakon čega će one biti integrisane u jedinstveni sistem elektronske karte.

Podsjećamo, Glavni grad je samostalno finansirao nabavku prvih 16 autobusa, za šta je izdvojeno dva miliona eura. Novi autobusi su klimatizovani, moderni, savremeni, te prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom. Nabavka autobusa je važan segment projekta modernizacije javnog prevoza u Podgorici i pored uređenja linijskog prevoza i autobuskih stajališta, afirmacije i promocije alternativnih vidova saobraćaja, predstavlja veoma važan korak na putu osavremenjivanja i podizanja kvaliteta života u glavnom gradu. Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti modernizaciju javnog prevoza i na taj način obezbijediti građanima najkvalitetniju uslugu.

https://podgorica.me/storage/24606/62b6088348f8d_Red-voz%CC%8Cnje.docx

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …