Zorica Kovačević podnijela ostavku

Predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević podnijela je ostavku na tu funskiciju potrvđeno je “Vijestima” u Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS) Danilovgrad.

“Pregovaramo ko će obavljati funkciju predsjednika opštine do lokalnh izbiora”, rekao je Vijestima UO DPS.

Demokratska Crna Gora saopštila je da takav ishod “direktna posljedica pritiska javnosti nakon što je predsjednik Kluba odbornika Demokrata u lokalnom parlamentu, Duško Stjepović, pozvao Kovačević da ode sa funkcije iz razloga što je po sili zakona, 11. maja ove godine, kada je napunila 66 godina, prestao njen radni odnos.

“U obrazloženju pitanja kojim je skrenuo pažnju javnosti na zakonsku obavezu Zorice Kovačević da ide sa funkcije, Stjepović je rekao: ‘Da se radi o predstavnici političkog subjekta koji nas je za 32 godine upravljanja Danilovgradom unaprijedio i pozlatio, možda bismo i progledali kroz prste. Ali pored svih otklona koje u posljednje vrijeme pokušava da napravi od loših poteza sopstvene partije, i pored svih struja i netrpeljivosti koje se svako malo pojavljuju u lokalnom odboru DPS-a, gospođa Kovačević je, ipak, paradigma za DPS u našem gradu. I kao perjanica politike koja nas je unazadila makar 50 godina, zaslužila je davno da ode. I to na izborima da ode. Na izborima koje su, upravo iz straha od naroda, zajedno i zakulisnim dogovorima sa novim koalicionim partnerima iz Ure i SNP-a, protivustavno, protivzakonito i protivpravno odložili”, navodi se u saooštenju Demokrata.

Dodaju da je takođe, saopšteno da će sjednica SO Danilovgrad na kojoj će se birati novi predsjednik Opštine biti održana 4. jula.

“Zakazivanje ove sjednice za dan prije isteka četvorogodišnjeg mandata odbornicima potvrda je da i sama DPS većina stoji na stanovištu da su lokalni izbori nelegalno odloženi, te da će svaka odluka odbornika Skupštine opštine nakon isteka mandata odbornicima i Skupštini biti podložna preispitivanju i obaranju pred nadležnim sudovima. To je, između ostalog, ono što Demokrate tvrde otkako je nova nelegitimna parlamentarna većina ušla u ovu svojevrsnu avanturu bezakonja”, piše u saopštenju.

Demokrate na kraju poručuju da “bilo kako bilo, DPS odlaže neodložno”.

“Ubjedljiv poraz na lokalnim izborima u Danilovgradu, kad god da budu, jer od njih ne mogu pobjeći. A svjesno bježe, jer znaju da nemaju sa čim izaći pred građane nakon 32 godine vlasti”, zaključuje se u saopštenju.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …