Janković pobjegao policiji, njegov brat i prijatelj uhapšeni

Policija traga za Baraninom Stefanom Jankovićem (27) koji je pobjegao inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja i Sektora kriminalističke policije tokom jučerašnje akcije, dok su njegov brat Martin (25) i njihov sugrađanin Marko Peruničić uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, akcija je realizovana nakon što su prikupljeni dokazi protiv trojice osumnjičenih koje istražitelji označavaju kao članove škaljarskog klana.

Inspektori su, kako nam je rečeno, tokom bijega Jankovića upotrijebili i oružje, ali nijesu uspjeli da ga spriječe da im umakne.

Da akcija nije okončana uspješno, potvrdili su i iz Uprave policije, ne otkrivajući broj uhapšenih lica, kao ni inicijale osumnjičenih. Takođe, nije saopšteno ni koje se krivično djelo stavlja na teret uhapšenima.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, postupajući po nalozima nadležnog državnog tužilaštva, pretresli su više lokacija i ,,uhapsili nekoliko osoba“.

Naveli su da su akciju hapšenja i pretresa sproveli pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije.

Kako kažu u policiji, jedno lice je, prilikom pretresa njegovog stana, pobjeglo.

– Policija preduzima intenzivne radnje na lociranju i lišenju slobode ovoga lica. U toku su dalje policijsko-tužilačke radnje i pretresi na ostalim lokacijama, te će nakon završetka istih javnost biti blagovremeno obaviještena – saopšteno je iz Uprave policije.

Barska policija je u avgustu 2018. godine pretresom stana i drugih prostorija koje koriste Jankovići zaplijenila veću količinu oružja, eksploziva, kao i blindirano vozilo. Njihovi stanovi tada su pretreseni u sklopu aktivnosti usmjerenih na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa i njima bliskih lica.

Marko Peruničić je brat Miloša Peruničića koji je ubijen 2. juna 2020. godine u Marbelji u Španiji. Peruničić je ubijen usred dana, naočigled brojnih prolaznika. Peruničić je bio blizak kriminalnom klanu pokojnog Alana Kožara iz Bara, jednog od glavnih saradnika ,,škaljaraca“, koji je ubijen u Grčkoj krajem jula 2020. godine. Miloš Peruničić bio je žrtva nastavka obračuna između ,,škaljaraca“ i ,,kavčana“.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Dolar potonuo najniže u mjesec dana

Vrijednost dolara pala je i drugu uzastopnu sedmicu jer inflacija u SAD popušta, pa su …