Inspekcija prijavila sudu CEDIS zbog nabavki brojila

Inspekcija za javne nabavke utvrdila je da je menadžment CEDIS-a raspisivanjem deset jednostavnih nabavki za kupovinu pametnih brojila pokušao da izigra zakon, zbog čega će podnijeti prekršajnu prijavu nadležnom sudu, saopšteno je Pobjedi iz Uprave za inspekcijske poslove.

Nepravilnosti su utvrđene tokom kontrole koju je sproveo nadležni inspektor nakon prijave da je CEDIS 7. juna raspisao deset jednostavnih nabavki pametnih brojila vrijednih po 20.000 eura, pokušavajući time da izbjegne tender. Dijeljenje istog predmeta nabavke na taj način suprotno je zakonu.

Kazne
Iz Uprave su objasnili da će sud odlučiti o kažnjavanju CEDIS-a i odgovornih lica zbog izbjegavanja primjene Zakona o javnim nabavkama.

Kazne neće biti izrečene putem prekršajnog naloga već će biti izdata prekršajna prijava, pa će nadležni sud u skladu sa aktuelnim zakonskim odredbama odrediti visine novčanih kazni – kazali su iz Uprave.

Članom 211 Zakona o javnim nabavkama propisano je da će se novčanom kaznom od pet do 20.000 eura kazniti pravno lice koje vrši podjelu predmeta nabavke na način kojim se izbjegava primjena propisa.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Spajić danas o kapeli na Lovćenu, odnosima sa Hrvatskom, Evropi sad 2, kripto valutama…

Predsjednik Vlade Milojko Spajić će danas od 14 časova  odgovarati na poslanička pitanja u Skupštini Crne Gore …