Abazović predložio da Milutin Đukanović ostane u bordu direktora EPCG, Konjević najavio da će SDP povući svog člana

Vlada je na današnjoj sjednici predložila da članovi Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) budu: Vladan Joković, Tahir Đonbaljaj, Adis Balota, Martin Ćalasan, Nenad Marković i Emir Strujić.

Prvobitni predlog Ministarstva kapitalnih investicija je bio da član bude i Mitar Šušić, ali nakon što je on lično povukao saglasnost, premijer Dritan Abazović je predložio da u bord direktora bude Milutin Đukanović, koji je do sada bio predsjednik borda direktora EPCG.

On je funkcioner Demorkatskog fronta.

Vladan Joković je bivši direktor Uprave prihoda i carina. Adis Balota je potpredsjednik SDP-a, Nenad Marković je predsjednik OO SNP Nikšić, Emir Strujić je član Bošnjačke stranke, Martin Ćalasan je bio državni sekretar u resoru bivše ministarke Vesne Bratić, a bio je i član Socijaldemokrata.

Abazović je preinačio predlog ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, koji je izdvojio mišljenje.

Ibrahimović je kazao Abazoviću da ima u vidu, donoseći ovakve odluke, preporuke NATO partnera, “da vode računa ko će vodita ovakva mjesta”.

“Dati ovakvo mjesto nekome ko ne dijeli NATO vrijednosti, nekako se kosi sa mojim razmišljanjem i shvatanjem”, rekao je Ibrahimović.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić takođe je iskazao nezadovoljstvom predlogom Abazovića koji se tiče Đukanovića. On je takođe izdvojio mišljenje, kao i ministar bez portfelja Aleksandar Vuksanović.

Krivokapić je kazao da odbor može funkcionisati i bez Đukanovića, a da novog člana izaberu na narednoj sjednici.

Krivokapić je kazao da je Đukanović izjavio da će Srbiji da proda EPCG.

Na to je reagovao potpredsjednik Vlade Vladimir Joković koji je rekao da je bivši premijer Zdravko Krivokapić iznio u javnost da je Đukanovic to izjavio.

“U tom intervjuu Đukanoviža nije bilo te izjave, a posle izjave bivšeg premijera Đukanovic je kazao da može prodati EPCG kao i fudbalski klub Real Madrid” kazao je Joković.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Dolar potonuo najniže u mjesec dana

Vrijednost dolara pala je i drugu uzastopnu sedmicu jer inflacija u SAD popušta, pa su …