Vijesti: Gvozdenović potpredsjednik Skupštine ili u Odboru direktora Pošte

Partijski pregovori za funkcije u preduzećima i njihovim odborima, koji bi prema informacijama “Vijesti” trebalo da se nastave sljedeće sedmice, vode se paralelno s onima o podjeli funkcija u parlamentu.

Prema nezvaničnim informacijama lista, poslanik DPS-a Branimir Gvozdenović navodno bi mogao da bude predložen u Odbor direktora Pošte Crne Gore.
On je, kako piše u njegovoj biografiji na sajtu Skupštine, 1999. godine bio izabran za izvršnog direktora Pošte.

Gvozdenović figurira i kao potencijalni predlog za potpredsjednika parlamenta, ali se njegovo ime nije pominjalo u međupartijskim pregovorima.

Poslanik DPS-a i bivši premijer Duško Marković navodno je u igri za predsjednika skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, ali “Vijesti” to nisu mogle da potvrde.

DPS, koji je već dobio Administrativni odbor, traži i čelna mjesta u Odboru za bezbjednost i odbranu i Zakonodavnom odboru.

U toj stranci se kao navodni kandidati za Odbor direktora CEDIS-a pominju poslanik Ivan Mitrović i predsjednik podgoričkog odbora DPS-a i zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović.

Na Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja za vršioca dužnosti direktora Uprave za željeznice predložen je Jašar Ćatović (bivši član DPS-a, a sada Bošnjačke stranke), dok je za državnu sekretarku u Ministarstvu unutrašnjih poslova kandidovana Ivana Šikmanović.

Za članove Odbora direktora ŽICG predloženi su Radovan Vukić, Ljubiša Ćurčić, Novo Nikčević i Vladimir Merdović.

Vukić je aktuelni član Odbora direktora ŽICG, Merodvić je u Odboru direktora Željezničkog prevoza Crne Gore, dok je Ćurčić (DPS) bio izvršni direktor ŽICG od maja 2018. do juna 2019.

Službenici Specijalnog policijskog tima su u decembru 2020. preuzeli poslovnu dokumentaciju iz ŽICG, na osnovu krivične prijave koju je Ćurčić podnio protiv Odbora direktora kompanije i njenog tadašnjeg predsjednika Safeta Kalača (BS).

Kandidati za članove Odbora direktora HTP “Ulcinjska rivijera” su Driton Lunjić, Simo Dedić i Ana Lalević Filipović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …