Uspostavljena saradnja Ministarstva sporta i mladih i Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore

U Ministarstvu sporta i mladih je upriličen sastanak sa predstavnicima rukovodstva Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore, na kojem su učestovali državna sekretarka Amina Cikotić ispred Ministarstva i predstavnici Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore, predsjednik David Vukićević i koordinatorka za zaštitu ljudskih prava Lana Jovetić.

Predmet sastanka je bilo uspostavljanje saradnje Ministarstva sporta i mladih i Mreže za omladinski aktivizam s ciljem poboljšanja statusa mladih. Predstavnici MOACG su upoznali Ministarstvo sa svojim planovima i aktivnostima, a državna sekretarka je pohvalila entuzijazam i zalaganje ovih mladih aktivista, istaknuvši važnost volonterskih akcija i projekata koje pokreću.

Na sastanku su predstavnici MOACG upoznali državnu sekretarku sa značajnim problemom finansijske održivosti omladinskih organizacija, gdje ih je ona ovom prilikom upoznala sa zakonskim načinima finansiranja koji su omladinskim organizacijama dostupni putem javnih konkursa.

Predsjednik MOACG David Vukićević je istakao da je važno uključivati mlade u procese donošenja odluka kroz organizovanje sastanaka i javnih tribina sa nosiocima javnih funkcija, kako zbog jačanja povjerenja mladih u institucije, tako i zbog kreiranja inkluzivnih strategija i donošenja odluka po mjeri populacije na koju se budućnost naše države i oslanja.

Državna sekretarka je zahvalila Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore na društvenom doprinosu iz više oblasti, iskazala spremnost za saradnju i podršku projektima koji će uticati na osnaživanje statusa mladih i ohrabrila ih da u budućnosti budu uporni prilikom realizacije svojih ideja.

Provjerite slična mjesta

MITROVIĆ: Do kraja godine značajne promjene u upravljanju otpadom u Crnoj Gori

Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, …