SNP, za sada, neće rušiti vlasti u Nikšiću i Mojkovcu

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, saopštio je večeras da ta stranka neće zbog toga što su je Demokratski front (DF) i Demokrate isključili iz vlasti u Beranama, rušiti vlasti u ostalim gradovima u kojima je s njima u koaliciji.

On je nakon sjednice Glavnog odbora (GO) SNP-a u Beranama, kazao novinarima da je GO dao punu podršku beranskom odboru partije i, kako je naveo, ispoštovao njihovu odluku da se u ovom trenutku ne ruše vlasti u kojima participira SNP.

“Predsjedništvo stranke ovlašćeno je da, u saradnji s lokalnim odborima, prati postupanja koalicionih partnera tamo gdje vršimo vlast i donese adekvatne odluke. U ovom trenutku nećemo prativiti probleme, ali pratićemo ponašenje i u Beranama, i u Mojkovcu, i u Nikšiću, da vidimo kako će postupiti prema SNP-u dosadašnji koalicioni partneri”, istakao je Joković.

Lider SNP-a je kazao da “svi u Crnoj Gori znaju da je SNP pobijedio 2014. godine na (lokalnim izborima), da je bio nosilac razvoja grada, da je rukovodio opštinom i da su njegovi ljudi inicirali litije koje su dovele do promjene vlasti”.

“Nama je poslata poruka da SNP nije dobrodošao u vlast u Beranama, i mi smo to shvatili kao vrlo veliku slabost naših dosadašnjih koalicionih partnera. Oni nemaju principe…”, naveo je Joković.

Upitan da li je zadovoljan postupanjem koalicionih partnera u Nikšiću, odgovorio je da je tamošnji odbor SNP-a izrazio zadovoljstvo funkcionisanjem vlasti u toj opštini.

“Čini mi se da je to pitanje karaktera pojedinaca koji vrše vlast. Oni na nekim mjestima imaju ćud da se ponašaju tako kako se ponašaju. U Nikšiću smo izrazili zadovoljstvo funkcionisanjem vlasti”, zaključio je Joković.

Iz SNP-a je, nakon sjednice GO, saopšteno da je u to tijelo “kooptirano 15 novih članova, među kojima su istaknuti akteri društvene zajednice, doktori i magistri, koji će dati maksimalan doprinos razvoju SNP-a, ali i sveukupnom napretku naše države”.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact Award nagrade za 2024. godinu

Sa ponosom objavljujemo da je predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact …