SNP, za sada, neće rušiti vlasti u Nikšiću i Mojkovcu

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, saopštio je večeras da ta stranka neće zbog toga što su je Demokratski front (DF) i Demokrate isključili iz vlasti u Beranama, rušiti vlasti u ostalim gradovima u kojima je s njima u koaliciji.

On je nakon sjednice Glavnog odbora (GO) SNP-a u Beranama, kazao novinarima da je GO dao punu podršku beranskom odboru partije i, kako je naveo, ispoštovao njihovu odluku da se u ovom trenutku ne ruše vlasti u kojima participira SNP.

“Predsjedništvo stranke ovlašćeno je da, u saradnji s lokalnim odborima, prati postupanja koalicionih partnera tamo gdje vršimo vlast i donese adekvatne odluke. U ovom trenutku nećemo prativiti probleme, ali pratićemo ponašenje i u Beranama, i u Mojkovcu, i u Nikšiću, da vidimo kako će postupiti prema SNP-u dosadašnji koalicioni partneri”, istakao je Joković.

Lider SNP-a je kazao da “svi u Crnoj Gori znaju da je SNP pobijedio 2014. godine na (lokalnim izborima), da je bio nosilac razvoja grada, da je rukovodio opštinom i da su njegovi ljudi inicirali litije koje su dovele do promjene vlasti”.

“Nama je poslata poruka da SNP nije dobrodošao u vlast u Beranama, i mi smo to shvatili kao vrlo veliku slabost naših dosadašnjih koalicionih partnera. Oni nemaju principe…”, naveo je Joković.

Upitan da li je zadovoljan postupanjem koalicionih partnera u Nikšiću, odgovorio je da je tamošnji odbor SNP-a izrazio zadovoljstvo funkcionisanjem vlasti u toj opštini.

“Čini mi se da je to pitanje karaktera pojedinaca koji vrše vlast. Oni na nekim mjestima imaju ćud da se ponašaju tako kako se ponašaju. U Nikšiću smo izrazili zadovoljstvo funkcionisanjem vlasti”, zaključio je Joković.

Iz SNP-a je, nakon sjednice GO, saopšteno da je u to tijelo “kooptirano 15 novih članova, među kojima su istaknuti akteri društvene zajednice, doktori i magistri, koji će dati maksimalan doprinos razvoju SNP-a, ali i sveukupnom napretku naše države”.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Uhapšena žena koja je muža ubola nožem u vrat

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su M.B. …