Udarne vijesti

Odlučili strože s turistima: Uriniranje u more ili na plaži –750 eura, kazne i za roštiljanje i sapunjanje

Gradsko vijeće španskog grada Viga u regiji Galicija objavilo je kako će svako ko bude obavljao malu nuždu u moru ili na plaži biti kažnjen s oko 750 eura, piše Daily Mail.

Gradsko vijeće takvo uriniranje okarakteriziralo je kao ‘manji prekršaj’, tačnije ‘kršenje higijenskih i sanitarnih propisa’, a kako bi tom problemu napokon stalo na kraj, na plaže tokom sezone planira postaviti javne zahode.

Ovaj potez uslijedio je nakon što su Španci najavili i da se turisti svi koji nose samo kupaće kostime ili hodaju golog torza moraju paziti prilikom sljedećeg posjeta plaži, istaknuvši da će vlasti izreći kazne za svakoga ko je neprikladno odjeven na ulici.

Španija bitku na plažama vodi i s otpadom, kažnjavajući svakoga ko ostavi smeće ili odnese plinsku bocu ili roštilj na plažu. Korištenje sapuna u moru takođe je zabranjeno. Posjetitelji na plaži uhvaćeni kako igraju palicom i loptom ili pak pokušavaju rezervirati mjesto na plaži s ručnikom također će biti kažnjeni.

Inače i, Majorca i Ibiza najavili su ranije ove godine da će turisti biti ograničeni na samo šest pića dnevno na svojim all inclusive odmorima. Tčnije, broj pića na njihovim all inclusive odmoru ograničen je na tri za ručak i tri za večeru.

Poslovni.hr

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …