Hrvatski grad zabranio narodnjake u kafićima

Gradske vlasti Đurđevca donijele su odluku o zabrani izvođenja i reprodukovanja narodnjačke muzike, “cajki”, u ugostiteljskim objektima i na terasama.

Odluka stupa na snagu sljedećeg vikenda u centru grada, dakle važi od petka do nedjelje, za vrijeme održavanja poznate turističke manifestacije “Picokijada” u Đurđevcu, piše Danica.hr.

“Obavještavaju se ugostitelji koji su u cijelosti podmirili svoje obveze prema gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produženje radnog vremena za vrijeme trajanja ‘Picokijade’, da je grad Đurđevac donio odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena restoranima i barovima na području grada”, piše u saopštenju.

Od 24. juna do 26. juna ugostitelji mogu da rade od 0 do 24 sata. Radno vrijeme se odnosi i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama.

U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu Sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu može se izvoditi samo primjerena tradicionalna i zabavna muzika, piše u odluci gradskih vlasti.

Ipak, nije poznato ko će kontrolisati izvođenje primjerene muzike i jesu li predviđene i kazne za one koji se toga neće pridržavati.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

Usvojena deklaracija kojom se osuđuje dizanje tri prsta

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta …