GOOGLE razmatra da dio poslovanja preseli u Crnu Goru

Crna Gora otvara vrata prema najuspješnijim ljudima svijeta i onima koji su već napravili snažan uticaj u svojim zajednicama, rekao je premijer Dritan Abazović na pres konferenciji sa potpredsjednikom kompanije Google Bredlijem Horovicem.

Premijer je rekao da su vrata otvorena svima koji žele da u Crnu Goru dođu sa inovacijama.

“Vrlo je važno da gospoda poput Bredlija dođu i osjete Crnu Goru i sagledaju njene kapacitete i mogućnosti. Ono o čemu smo razgovarali je da je Crna Gora i dalje prilično nepoznata u određenim djelovima svijeta, ali da se ta slika ovakvim posjetama mijenja”, rekao je Abazović.

Horovic je, prema riječima Abazovića, razgovarao sa kolegama iz Googlea, te da se priča o mogućnostima da se dio poslovanja prenese na Crnu Goru.

Premijer smatra i da je Crna Gora idealna destinacija za početak poslovanja velikih globalnih kompanija u ovom dijelu svijeta.

U obraćanju novinarima, Bredli je rekao da je Crna Gora sjajna i divna, te da se u malim zemljama sve svodi na ljudski kapital.

“Vi ovdje imate priliku da uradite nešto što će poprimiti regionalne, međunarodne razmjere. Ovo je posjeta u kojoj provjeravam koje prilike postoje”, rekao je Horovic, navodeći da će nastojati da privuče što više kolega da posjete Crnu Goru.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …