Opština Pljevlja kritikovala Upravu za saobraćaj: Direktor još nema rješenje za prekid radova na putnim pravcima Pljevlja – Bijelo Polje i Pljevlja – Metaljka

Opština Pljevlja dobila je danas od direktora Uprave za saobraćaj odgovore na pitanja koja pogađaju sve građane naše opštine, a koja smo postavili prije gotovo mjesec dana – 27. maja.

Sudeći prema odgovorima direktora Uprave za saobraćaj Radomira Vuksanovića problem izolacije Pljevalja nema izgleda da uskoro bude riješen, a sam Vuksanović još nije preduzeo mjere iz svoje nadležnosti odnosno nije uradio ništa konkretno da pokrene proces rješavanja probleme za koje je nadležan.

Iz odgovora, koje stavljamo na uvid javnosti, ispostavlja se da direktor Uprave za saobraćaj još nema rješenje za prekid radova na putnim pravcima Pljevlja – Bijelo Polje i Pljevlja – Metaljka.

Navodi da su radovi na ova dva putna pravca trebalo da budu nastavljeni tek 1. maja. I laicima je jasno da su vremenski uslovi takvi da nije trebalo čekati prvi maj. Sada direktor Uprave za saobraćaj čeka 1. jul da odluči da li će obavljati poslove iz svoje nadležnosti kada je riječ o putnom pravcu ka Bijelom Polju.

Za putni pravac Pljevlja – Metaljka navodi da je „nakon sastanka održanog 15.06. izvođač preuzeo obavezu da nastavi radove“. Uprava za saobraćaj dužna je građanima Pljevalja odgovore na pitanja:

  1. Šta je direktor Uprave za saobraćaj i zašto čekao do 15. juna? Ako je već radove trebalo nastaviti 1. maja, što je inače kasan rok, zašto nije reagovao već 2. maja?
  2. Šta je direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović do sada preduzeo iz svoje nadležnosti prema izvođačima koji ne poštuju obaveze za šta su plaćeni novcem iz budžeta Crne Gore odnosno novcem građana?
  3. Šta direktor Uprave za saobraćaj uopšte radi kada već ne radi svoj posao?

Rat u Ukrajini i globalni poremećaji cijena goriva i građevinskog materijala ne pogađaju samo Crnu Goru. Mnoge države, među kojima u zemlje u našem okruženju, riješile su ove izazove. Crna Gora još nije, a Uprava za saobraćaj ne pokazuje i ne objavljuje da ima ideju kako da izađe iz ovakvog stanja. Potrebno je da Uprava za saobraćaj hitno inicira razgovore sa investitorima odnosno sa nadležnima u Vladi Crne Gore i Evropskom investicionom bankom. To je trebalo da uradi odavno.

Ovako neodgovorno ponašanje nanosi ogromnu štetu državi i ugrožava svakodnevni život građana.

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …