Odlazeći menadžment CEDIS-a neće raspravljati o zapošljavanju i dijeljenju stanova

Odlazeći menadžment Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), kojeg čine kadrovi DF-a i Demokrata, odlučio je da povuče sa dnevnog reda sjednice Odbora direktora tačke koje se tiču sistematizacije radnih mjesta i stambenog pravilnika.

To je na današnjem sastanku saopštio izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović predsjednicima Sindikata tog preduzeća Igoru Mijuškoviću i Beširu Kajeviću, a nakon pisanja Pobjede da bi na današnjoj sjednici Odbora direktora trebalo da bude usvojena nova sistematizacija radnih mjesta koja predviđa radikalno povećanje broja radnika za čak 300, saznaje Pobjeda.

Predsjednici sindikata Igor Mijušković i Bešir Kajević završili sastanak kod izvršnog direktora, đe ih je isti informisao da će se danas sa dnevnog reda sjednice Odbora direktora povući tačke koje se tiču sistematizacije i stambenog pravilnika – informisao je Nikola Šoć, inženjer za održavanje komunikacionih veza I – ŠUMI u CEDIS.

Podsjećamo, na dnevnom redu sjednice Odbora, a u koji je Pobjeda imala uvid, je prva tačka pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, a druga pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih kojem se oštro protivi Sindikat.

Po novom pravilniku o sistematiziciji, a u koji je Pobjeda imala uvid, predviđeno je da ukupan broj radnika bude čak 1.926, odnosno 300 više nego što je trenutno, a čak za 600 više nego u momentu promjene vlasti na parlamentarnim izborima.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …