Udarne vijesti

Abazović: Sankcionisati korišćenje državnih kompanija kao partijskih bastiona

Premijer Dritan Abazović komentarisao je rast cijene goriva i rekao da građani treba da prihvate činjenicu da Vlada radi svešto je u njenoj mogućnosti, ali da ne može da zaustavi rat u Evropi.

On je, nakon sastanka sa premijerkom Finske Sanom Marin, rekao novinarima da strahuje od krize koja će nastupiti na jesen, kako hrane tako i energenata.

Mi ćemo preduzeti sve mjere, već smo imali inicijativu vezano za akcizmu politiku, uradićemo sve što možemo da građanima olakšamo život – rekao je Abazović u Vili Gorica.

Komentarišući zapošljavanja u Crnogorskom elektro-distributivnom sistemu, rekao je da bi na transparentan način trebalo predstaviti građanima koliko je zapošljavanja bilo koje godine, te da bi se trebalo sankcionisati ponašanje gdje državne kompanije koristimo kao partijske bastione za zapošljavanje.

Upitan da li je tekst ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom usaglašen i da li se pregovora sa DPS, rekao je da je po tom pitanju potreban širi konsenzus i da nema problem da se svi uključe u razgovore, ali i izrazio očekivanje da se to pitanje brzo završi.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …