SNP ruši vlast u Nikšiću i Mojkovcu i smjenjuje sve kadrove DF-a i Demokrata iz javnih preduzeća

Socijalistička narodna partija (SNP) će, kao odgovor na formiranje vlasti u Beranama koji smatraju prevarom građana, izaći iz lokalnih vlasti u Mojkovcu i Nikšiću, a najavljuju i smjenu svih kadrova Demokratskog fronta (DF) i Demokrata iz javnih i državnih preduzeća, kao i elektroenergetskih kompanija, saznaje Pobjeda.

Predsjedništvo SNP-a ocijenilo je da formiranje vlasti u Beranama predstavlja prevaru građana i iznevjeravanje demokratskih i ljudskih načela, zbog čega će ova stranka, kako su kazali, odgovoriti recipročno – kako u opštinama, tako i na državnom nivou.

Nakon pregovora koji su trajali nešto više od dva mjeseca, vlast u Beranama formirali su Demokratski front, Demokrate, pokret „Berane sad“, Prava i Ujedinjena Crna Gora, a stranka Vladimira Jokovića je poslije osam godina upravljanja prešla u opoziciju. Za isključivanje SNP-a iz vlasti, njihovi dojučerašnji koalicioni partneri odlučili su se zbog učešća ove stranke u manjinskoj vladi.

Iz SNP-a su poručili da će nadležni stranački organi naredne sedmice zasijedati i odlučiti o konkretnim mjerama i potezima koje će shodno novim okolnostima preduzeti.

Izvor Pobjede iz samog vrha SNP-a kazao je Pobjedi da taj stav Predsjedništva znači izlazak odbornika SNP-a iz svih lokalnih vlasti, uključujući Mojkovac i Nikšić, kao i uklanjanje svih kadrova DF-a i Demokrata iz javnih i državnih preduzeća kao i elektroenergetskih kompanija.

Svi kadrovi DF-a i Demokrata koji su po političkoj liniji namješteni u javnim i državnim preduzećima i elektroenergetskim kompanijama biće smijenjeni. Prekompozicija vlasti ili novi izbori u svim lokalnim samoupravama gdje to zavisi od SNP-a sada su glavna opcija, precizirao je izvor Pobjede iz vrha SNP-a.

Pobjeda je juče objavila da će Glavni odbor stranke, koji je nadležan za donošenje takvih odluka, zasijedati u utorak u Beranama, a izvor našeg lista iz vrha SNP-a kazao je da ozbiljno razmatraju mogućnost rušenja vlasti u Nikšiću i Mojkovcu.

Ova stranka juče je saopštila da žale zbog odluke da se u Beranama formira slaba i nestabilna vlast, koju će, kako su naveli, činiti grupacije i pojedinci koji jedni o drugima misle sve najgore i koji nijesu sposobni da upravljaju u korist građana te opštine.

Dovoljno je poređati iskustva zajedničkog rada novih konstituenata vlasti u Beranama i u drugim opštinama, pa vidjeti da su oni jedni sa drugima kao ,,rogovi u vreći“ i da njihov dogovor u Beranama neće izaći na dobro. Na sve ovo odgovorićemo kako i priliči – prema akterima ovog avanturističkog čina u Beranama striktno ćemo se držati principa reciprociteta – istakli su iz SNP-a.

Ocijenili su da su DF i Demokrate, za manje od godinu i po, u Budvi upropastili ubjedljivu pobjedu nad DPS-om, te kazali da je stranka Alekse Bečića, kako bi sačuvala funkcije u Kotoru, ,,kupila“ dvojicu odbornika.

  • Da bi danas u Beranama napravili koaliciju sa Zdravkom Krivokapićem, koga su svi već zaboravili, koji nam je prokockao veliki reformski momenat koji je nastao velikom avgustovskom pobjedom 2020. godine i o kojem ni jedan od novih Zdravkovih partnera nema jednu lijepu riječ da kaže – naglasili su.

Smatraju da je novu vlast u Beranama integrisala samo jedna ideja – želja da se napakosti SNP-u koji je, kažu, velikom pobjedom nad DPS-om na lokalnim izborima u toj opštini 2014. godine i najavio procese „koji će voditi ka razvlašćivanju DPS-a u cijeloj Crnoj Gori“.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …