SNP-u direktor CEDIS-a, DPS-u EPCG

Socijalistička narodna partija (SNP) najavila je da neće ćutati zbog toga što je dogovorom Demokratskog fronta (DF) i Demokrata poslije osam godina završio u opoziciji u Beranama. Kako “Dan” saznaje, sadašnji direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović biće smijenjen i umjesto njega biće postavljen kadar SNP-a.

Iako je SNP ranije, zbog Berana, najavio mogućnost izlaska iz uprava u Mojkovcu, Nikšiću i Herceg Novom gdje su u koaliciji s DF-om i Demokratama, vrlo je moguće da će njihov odgovor zapravo biti smjenjivanje kadrova po dubini i postavljanje svoje.
Takođe, kako saznajemo, dogovoreno je da Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) preuzme Demokratska partija socijalista (DPS). Pominje se da će tu funkciju preuzeti predsjednik DPS-a Glavnog grada Časlav Vešović, ali nam to nije potvrđeno.

Trenutno je predsjednik odbora direktora EPCG član DF-a Milutin Đukanović, a direktor Elektroprivrede član Demokrata, Nikola Rovčanin .

-Još uvijek traju dogovori. Ne bismo licitirali sa imenima, zbog toga što nije još uvijek sigurno ko će biti direktor. Ono što je za sada dogovoreno jeste da će biti iz DPS-a- kazao nam je dobro obaviješteni izvor.

Takođe, spekuliše se da će na nekoj od dvije najznačajnije funkcije u Pošti biti član IO DPS-a Mihailo Anđušić. Trenutno je na čelu Pošte član glavnog odbora Demokrata Dragan Tufegdzić.

Nova opozicija će ”izgubiti” i Rudnik uglja Pljevlja, čiji direktor je Milan Lekić (DF), a predsjednik Odbora direktora Dušan Janjušević funkcioner i odbornik Demokrata. Rudnik uglja će preuzeti GP URA.

Moguće je i da će Vlada danas na sjednici početi sa imenovanjem članova u bordove direktora državnih kompanija, koje bi skupštine akcionara tih kompanija trebalo da izaberu do kraja juna.

Dan

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …