Važno je da strani investitori u Crnoj Gori prepoznaju povoljan ambijent za poslovanje 

Danas u Podgorici predsjednik AMM-a Budimir Raičković i predsjednik SSICG-a Christoph Schoen potpisali su Sporazum o saradnji ove dvije poslovne organizacije.

Sporazum je usmjeren na: Proučavanja pitanja i praćenje pojava i kretanja u privredi i ocjenjivanje njihovog dejstva na ekonomska kretanja u Crnoj Gori; Razmjenu znanja, ekspertize i dobrih praksi; Pružanje i organizovanje međusobne stručne pomoći; Zajedničko učestvovanje u projektima koji se finansiraju od strane domaćih i međunarodnih organizacija, u cilju povezivanja i ostvarivanja zajedničkih interesa; Organizovanje zajedničkih konferencija i događaja koji promovišu različite privredne djelatnosti i edukativne sadržaje; Promociju etičkih vrijednosti, standarda korporativnog upravljanja i profesionalne odgovornosti menadžera i privrednika, članica AMM i SSICG; Poslovno povezivanje i informisanje članova potpisnica Sporazuma; Pomoć i podršku u uspostavljanju saradnje i povezivanja sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama uz poštovanje osnovnih principa i načela ovog Sporazuma.

Takođe fokus će biti i na međusobnu podršku, razmjenu informacija i iskustava na planu međunarodne saradnje, evropske i globale integrativne procese kao i što bolje pozicioniranje privrednih i menadžerskih organizacija Crne Gore na tom planu.

Ovom prilikom gdin Raičković je naglasio da je jako važno da strani investitori prepoznaju dobar ambijent za poslovanje. AMM i SSICG će posebno sarađivati na polju digitalne transformacije u okviru rada njihovih odbora. Nastaviće saradnju na projektu Izbora naj menadžera/ki i preduzetnik/ca godine, u koji je SSIG uključen od samog početka.

Gdin Schoen je istakao da se raduje intenziviranju saradnje i napomenuo da će Savjet stranih investitora biti partner u svim aktivnostima koje imaju za cilj stvaranje stimulativnijeg poslovnog ambijenta.

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …