Ugostitelji zahvalili Glavnom gradu zbog smanjenja taksi i naknada

NVO Ugostitelji Crne Gore želi da iskaže zahvalnost Glavnom gradu, koji je prepoznao, razumio i odlučio da riješi dio problema sa kojima se naša struka suočava. Umanjenje taksi i komunalnih naknada su od izuzetnog značaja za sve ugostitelje koji posluju na teritoriji opštine Podgorica.

Veliki broj ugostitelja još uvijek nije uspio da nadoknadi gubitike iz prethodnog perioda koji je obilježila pandemija korona virusa, pa svako umanjenje poreza i taksi od velikog je značaja za nas, posebno sada preko ljeta kada su naši prihodi desetkovani, jer je sav promet uglavnom preusmjeren na primorje. Zahvaljujemo se Glavnom gradu koji je pozitivno odgovorio na našu inicijativu i apelujemo i na ostale lokalne samouprave da isto tako postupe, u mjeri u kojoj je to moguće, kako bi pomogli našim kolegama, posebno u opštinama koje nemaju razvijen turizam, a koji mogu biti primorani da zbog smanjenja prihoda otpuštaju preko ljeta radnike ili zatvraju lokale zbog loše posjete.

Podsjećamo da su NVO “Ugostitelji Crne Gore” oformili viber grupu koja broji više od 6.000 hiljada članova, te stoga pozivamo sve one koji to još nisu uradili, da se priključe viber grupi
https://invite.viber.com/?g2=AQBKwb0gwT1EMk0RvBEY9db22h3ooFs95VVDun6gdWQSvnuffOpI3lZDEwGlxTx1
kako bi zajednički rješavali sve probleme.

Provjerite slična mjesta

Propao još jedan pokušaj Jovanovića da obezbijedi većinu

Predstavnici budvanskog ogranka Pokreta ,,Evropa sad“ nijesu sinoć došli na sastanak koji su organizovali lideri …