Krivokapić o zamrzavanju ruske imovine: Vidio sam neke greške…

Važno je što premijer Dritan Abazović pošao u Ukrajinu – ocijenio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić komentarišući odjeću premijera i njegovog savjetnika zelene boje prilikom jučerašnje posjete Ukrajini u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Mi smo u savezničkoj liniji i ovo je brutalna agresija – istakao je Krivokapić odgovarajući na pitanje je li prikladno da odjeća bude u zelenoj boji.

Sa aktuelnim ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovim imao je, kako je rekao, dugu saradnju, kao i da je 2000. godine kod njega lobirao za nezavisnost Crne Gore.

Imali smo 2011. tvrd razgovor u Podgorici, u martu, i tada je upotrijebio prvi put formulaciju: “Bićete neprijateljska zemlja ako budete u NATO”. Tada je bio vrlo žestok. Sljedeći put sam ga vidio u Kijevu 2014. i tada je bio vrlo prijateljski nastrojen – naveo je Krivokapić.

Komentarišući to što Lavrovu nedavno nije dozvoljeno da zbog zvanične posjete Srbiji avionom preleti kroz vazdušni prostor Crne Gore rekao je da “oni koji su pošteno prenijeli, pošteno su prenijeli”.

Rekao sam ako nije zaustavljen Sergej Lavrov, nego avion, na njega se odnose sankcije. Ministar vanjskih poslove Rusije je mogao redovnom linijom, avionom Beograd – Moskva i rekao sam – kao i svi ostali visoki zvaničnici koji idu u Kijev idu vozom. Od Nensi Pelosi, dame u dobrim godinama, preko tri predsjednika najmoćnijih u Evropi plus rumunski predsjednik. Svi su vozom došli. Kad oni mogu u Kijev, može i Sergej Lavrov – kazao je Krivokapić.

Govoreći o zamrzavanju imovine ruskih državljana zbog navodnih bliskih veza sa režimom ruskog predsjednika Vladimira Putina istakao je da je te mjere sprovelo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), a da je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) dobilo informacije.

Primijetio je, kako je dodao, danas neke greške za koje ne zna jesu li namjera ili slučajne greške, u pogledu administracije, odnosno drugih uprava u ovoj konstelaciji vlasti i podjeli mjesta po dubini.

Istakao je da je u ovom momentu glavni organ za sprovođenje odluke o zamrzavanju imovine Uprava za katastar i državnu imovinu.

Pobjeda/Vijesti

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …