Udarne vijesti

KOVAČ: Ne mogu odgovorne funkcije obavljati osobe pod istragom

Na odgovorne pozicije u državnim preduzećima ne mogu biti imenovane osobe protiv kojih je formiran predmet zbog koruptivnih krivičnih djela, poručio je ministar pravde Marko Kovač. Kovač se oglasio povodom odluke da za člana odbora direktora Montekarga, državne željezničke transportne kompanije, ispred državnog kapitala bude predložen Milan Čolaković.

Resorno Ministarstvo kapitalnih investicija prošle godine je protiv Čolakovića predalo Vrhovnom državnom tužilaštvu dvije prijave o mogućem postojanju krivičnih djela dok je bio direktor Željezničke infrastrukture i Montenegro bonusa.

“Neprihvatljivo je imenovanje bilo kog lica, protiv kog je formiran predmet zbog koruptivnih krivičnih djela, na odgovornu poziciju u državnom preduzeću. Na taj način se šalje pogrešna poruka cjelokupnom društvu i obesmišljava rad pravosudnih institucija na planu gonjenja i procesuiranja počinilaca krivičnih djela, makar i na nivou osnova sumnje”, poručio je Kovač, kako je objavljeno na Tviter nalogu Ministarstva pravde.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …