Udarne vijesti

Vozača nema, iako se za turu od Srbije do Rusije nudi 10.000 eura

Usljed izbijanja rata u Ukrajini transport robe ka i iz Rusije je postao problematičan.

Razlozi su promjene ruta, rizik, čekanje na granicama, te su kompanije sada spremne da daju i po 10.000 eura za jednu turu do Moskve.

“Transport preko Ukrajine je stao, i naše i strane kompanije koje sarađuju sa tamošnjim su se našle u situaciji da moraju da se snalaze. Otvorile su se dve rute, jedna preko Turske i azijskih zemalja kako bi se Rusiji prišlo sa juga, i druga preko Poljske i Bjelorusije. Jednu turu plaćaju i po 10.000 eura, ali pored toga što vozača generalno nema, rizik koji prati takve vožnje uglavnom odgovori vozače od takvog poteza. Ali oni koji su spremni na tako nešto ubiraju ozbiljnu zaradu“, kaže za Blic jedan vozač upoznat sa prilikama na tržištu u Srbiji.

Razloga za nagli rast cijena transporta robe ima nekoliko. Na prvom mestu je pomenuti rizik i komplikacije (dugo čekanje na granicama, kamioni koji se uglavnom vraćaju prazni isl), i zbog toga veliki broj vozača odbija da prihvati turu. Na drugom mjestu je globalni faktor, poskupljenja svih troškova vezanih za prevoz kao što su gorivo, putarine, usputni trošak vozača itd.

Na trećem mjestu je hroničan nedostatak vozača u Srbiji, te se ta anomalija na tržištu rada preliva i u ovom slučaju na veće cijene.

Povećani troškovi

Od početka krize, troškovi prevoza su drastično porasli. Troškovi transporta su po samom izbijanju rata skočili 30 odsto, a kako vreme odmiče oni stalno rastu. Tome doprinosi i logistički haos na granicama zemalja koje su i dalje otvorene ka Rusiji.

B92

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …