Vlada se nije izjasnila o ponudi Kostića

Vlada nije donosila nikakvu odluku po pitanju ponude MK grupe da kupi preostale akcije Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera i kompanije Sveti Stefan hoteli, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše ponudu firme MKG properties koja je dio MK grupe, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, o preuzimanju preostalih akcija Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela po ukupnoj cijeni od 61,5 miliona eura, kazao da je MK grupa imala zakonsku obavezu da nakon sticanja većeg učešća od 30 odsto objavi tu ponudu.

“Vlada Crne Gore apsolutno nije donosila nikakvu odluku po tom pitanju. To zahtjeva jednu temeljnu analizu i jasno definisan pristup i mislim da u ovom roku, tih 20 dana, sigurno mi nećemo izlaziti sa stavom da ćemo prodati ili nećemo prodati”, rekao je Đurović novinarima nakon konferencije Ministarstva povodom puštanja u rad portala biznis.gov.me.

On je naveo da je to jedno opširno i zahtjevno pitanje koje će Vlada vrlo ozbiljno analizirati i u konsultaciji sa svim relevantnim faktorima koji su potrebni za analizu donijeti odluku.

Đurović je, komentarišući situaciju da Sveti Stefan već drugu godinu ne radi, kazao da su nažalost svi vidjeli šta se sve dešavalo u prethodnom periodu.

„Nadam se da će u skorijem periodu Arbitažni sud u Londonu donijeti neku preliminarnu odluku, barem po nekim pitanjima, a ja se nadam da ćemo možda uspjeti u narednom periodu da izađemo iz toga galimatijasa i nađemo model kako da ponovo pokrenemo i otvorimo taj biser našeg turizma“, rekao je Đurović.

On je naveo da je teško voditi bilo kakve pregovore, kada ste u arbitažnom procesu.

Đurović je, komentarišući situaciju u Željezari i pregovore o njenom preuzimanju od nikšićkog biznismena Miodraga Davidovića, kazao da razumije zaposlene, koji imaju finansijskih problema, ali i emotivnih.

„Mnogi od njih su čitav svoj život i sudbinu vezali za Željezaru i potpuno razumijem njihovu zebnju, ljutnju i želju da se nađe rješenje“, rekao je Đurović.

On je objasnio da se pregovori vode između dva privatna subjekta i Ministarstvo bi voljelo da oni nađu zajednički jezik, tačnije da se postigne neka cijena prihvatljiva Davidoviću i Tosiali grupi.

„Uputili smo molbu Tosiali grupi da ne daje otkaze radnicima, da probaju u ovom periodu pregovora da ih zadrže i isplaćuju plate koje su isplaćivali do sada. Tu smo, nažalost, ograničenih mogućnosti i nadamo se u razumijevanje jedne ozbiljne kompanije kakva je Tosiali grupa“, dodao je Đurović.

On je, na pitanje da prokomentariše ekonomske pokazatelje ove ljetnje sezone, kazao da je sezona krenula jako dobro i da su pokazatelji dobri.

„Naša ekonomija je rasla 7,5 odsto po Monstatu, a u EU 5,6 odsto. Imamo dobre pokazatelje rasta i nadamo se da će oni biti takvi u narednom periodu“, naveo je Đurović.

On je rekao da se očekuje dobra sezona, šalju se dobre poruke, kao i da vjeruje u potencijale našeg turizma.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Strateški partner Solara na crnoj listi SAD zbog povezanosti sa Dodikom

Kompanija „Kaldera“ iz Laktaša, koja je 21. marta pompezno potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa …