Portal biznis.gov.me – Sva podrška privredi na jednom mjestu

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj je u okviru projekta „Unapređenje preduzetništva kroz naprednu savjetodavnu podršku i informacione servise“ 15. juna 2022. godine predstavilo IT platformu namjenjenu mikro, malim i srednjim preduzećima BIZNIS.GOV.ME. Projekat je ko-finansiran u od strane Evropske unije posredstvom IPA programa za jačanje konkurentnosti i inovacija.

IT portal BIZNIS.GOV.ME. uvodi novi pristup u komunikaciji Ministarstva ekonomskog razvoj i turizma sa mikro, malim i srednjim preduzećima.

Ministar Goran Đurović je otvorio događaj i istakao da je Vlada svjesna važnosti kontinuiranog unapređenja poslovnog i investicionog ambijenta u Crnoj Gori, stoga je cilj da se uspostavi sistem u kojem će se svi privredni subjekti osjećati sigurnim da svoje poslovanje razvijaju u skladu sa standardima poslovanja i zakonodavnim okvirom.

Dostupnost svih informacija od značaja na jednom mjestu – biznis.gov.me portalu, će olakšati preduzećima poslovanje i pojednostaviti procese dobijanja dostupne finansijske i nefinansijske podrške.

Cilj nam je da zajednički kreiramo jednu održivu adresu koja će sadržati odgovore na pitanja od značaja za naše privrednice i privrednike, posredstvom koje se mogu obratiti nadležnim institucijama za sve dodatne informacije, savjete i pomoć. Očekujemo da portal dodatno ohrabri naše preduzetnice i preduzetnike da se prijave na dostupne programe podrške, da im olakša proces informisanja i da im skrati vrijeme za dobijanje informacija o različitim administrativnim pitanjima koja proces prijave na bilo koji program iziskuje, istakao je Đurović.

Đurović je pozvao ostale državne institucije i jedinice lokalne samouprave koje sprovode programsku podršku za mikro, mala i srednja preduzeća da sarađuju sa Ministarstvom i koriste prednosti biznis.gov.me portala, ističući da „svi imamo zajednički cilj, a to je da unaprijedimo poslovno okruženje, unaprijedimo investicioni ambijent, podstaknemo razvoj preduzetničke kulture, učinimo poslovanje u legalnim okvirima atraktivnijim i osnažimo mikro, mala i srednja preduzeća da svoje poslovanje razvijaju u Crnoj Gori na principima inkluzivne, pametne, digitalne i cirkularne ekonomije. Đurović je istakao da očekuje da ovaj portal bude pouzdan kanal komunikacije između privrede i državne uprave zasnovan na tačnosti i povjerenju, transparentnosti i informisanja da je podrška dostupna svima koji posluju u skladu sa zakonom.

Adresa portala je:

https://biznis.gov.me/

Provjerite slična mjesta

Usvojena deklaracija kojom se osuđuje dizanje tri prsta

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta …