Policajci danas protestuju ispred Vlade, jer su im umanjene plate do 100 eura

Policajci nezadovoljni zbog umanjenja plata će se okupiti danas u 17 sati i 30 minuta na protestu ispred Vlade Crne Gore, potvrdio je Pobjedi Miodrag Begić, komandir stanice za obezbjeđenje diplomatsko-konzularnih predstavništava.

On je krajem prošle sedmice dao rok sindikalnim predstavnicima do ponedjeljka da u pregovorima sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem i premijerom Dritanom Abazovićem riješe problem u vezi sa umanjenjem plata policijskim službenicima.

Na posljednjem protestu zaposlenih Uprave policije je kazao da će snositi sav rizik za organizaciju današnjeg protesta.

Zaposleni zahtijevaju da se policijskim službenicima vrati ono što im je oduzeto od posljednje dvije plate. Obračunom plata, kojim nije obuhvaćen beneficirani radni staž, kako je Pobjedi objasnio član Glavnog odbora Sindikata UP Miloš Šaranović, došlo je do umanjenja plata u iznosima od 40 do 100 eura.

Kroz 30 godina obezbjeđivali smo sve one koji su svoja prava tražili na ulici iz ličnih, pojedinačnih, kolektivnih i političkih razloga. Došlo je vrijeme, izgleda, da naša prava tražimo na isti način – rekao je Begić prošle sedmice. U dogovoru sa predstavnicima Sindikata Uprave policije, dio nezadovoljnih koji ne pripadaju toj organizaciji je odlučio da djeluju zajedno.

Prethodnih nekoliko sedmica, kako su naveli, policijski službenici su potpisivali zahtjev da predsjednik Sindikata Šuškavčević podnese ostavku koji je do sada svojim potpisom podržalo više od 1.500 policijskih službenika.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je, u cilju rješavanja novonastale situacije, obrazovao radnu grupu koja je sačinila Nacrt kolektivnog ugovora, gdje su pored predstavnika Ministarstva, kao poslodavca, učestvovali Sindikat Ministarstva unutrašnjih poslova i Sindikat Uprave policije, kao i predstavnici Ministarstva finansija.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …