KRIVOKAPIĆ: Ruski državljani mogu da tuže CG, ali te sporove neće dobiti

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić nije oduševljen jučerašnjim objavljivanjem spiska ruskih državljana čija je imovina zamrznuta u Crnoj Gori. Vjeruje da će oni pokušati da tuže Crnu Goru i sve zemlje koje su uvele sankcije Rusiji, ali i da neće dobiti te sporove. Kaže i da je nakon mjesec, Ministarstvu vraćeno skoro 160 diplomatskih pasoša. Dobra saradnja između Crne Gore i OEBS-a se nastavlja, poručili su Krivokapić i predsjedavajući tom organizacijom i ministar vanjskih poslova Poljske Zbignjev Rau.

Zamrzavanje imovine ruskih državljana u Crnoj Gori, poručuje ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić samo je jedan u nizu koraka u lociranju i primjeni mjera koje podrazumijevaju sankcije. Kako bi to moglo da utiče na Crnu Goru ukoliko Rusi odluče da tuže našu zemlju, Krivokapić ne brine.

“Mislim da čitave procedure mogu biti dio pravnog pokušaja osporavanja, ali mislim da ne mogu da budu uspješne”, kazao je Krivokapić.

Prilično je uspješan postupak vraćanja diplomatskih pasoša, kaže šef crnogorske diplomatije.

Do sada je od 200 vraćeno više od 160. Među onima koji nisu vratili diplomatski pasoš su neki od ministara 42. Vlade.

Bivši ministri ne vraćaju pasoše

“Leposavić ne želi da vrati, Spajić među njima, ali postigli smo da zakon važi za sve, a zloupotreba ne može biti tolerisana”, kazao je on.

Bivši ministar finansija Milojko Spajić za TVCG kaže da je zaboravio na diplomatski pasoš i da će ga vratiti odmah. Vladimir Leposavić danas nije odgovarao na naše poruke.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …