Udarne vijesti

Greškom litar goriva prodavali za 17 centi

Vrijeme je visokih cijena goriva pa je svaka vijest ovoga tipa i više nego zanimljiva.

Na benzinskoj stanici u Rancho Cordovi, u Kaliforniji u jednom trenutku cijena goriva bila je 69 centa po galonu, a trebala je biti 6.99 dolara. Dakle, u jednom trenutku gorivo je koštalo otprilike 17,5 centi po.litru.

Darryl Surita iz obliženjg Sacramenta iskoristio je priliku pa za Newsweek ispričao:

“Objavio sam cijenu na svom Instagram profilu i odgovorio svima koji su mi poslali poruku. Nazvao sam mamu i rekao joj. Ona je nazvala brata i rekla njemu. Mislio sam da je to predobro da bi bilo istinito dok nisam provjerio indikator goriva na instrument ploči, koji je pokazivao da je rezervoar pun, a potrošio sam samo 14 dolara. Napunio sam auto, otišao, vratio se s drugim autom, napunio ga, zatim opet otišao i vratio se sa svojim rođakom i napunio nekoliko dodatnih spremnika. Cijela benzinska stanica bila je zakrčena automobilima”, piše HAK.

Ova verzija američke obećane zemlje trajala je tačno tri sata. Potom su cijene promijenjene, odnosno vraćene su na realne vrijednosti.

(Poslovni.hr)

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …