Abazović u Kijevu: Molimo se za mir i stojimo čvrsto uz građane Ukrajine

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama, na poziv ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog borave u zvaničnoj posjeti Kijevu, gdje su prvog dana posjete obišli Irpin i Borodjanku, mjesta na periferiji Kijeva koja su razorena na početku invazije.

U Irpinu je razoreno 1100 domaćinstava, u kome su građani dominantno napustili svoje domove, a infrastruktura gotovo potpuno uništena. “Saosjećamo sa Ukrajinom zbog brojnih gubitaka života i patnje kroz koju prolaze mjesecima. Svjedočimo paklu ratnog razaranja. Molimo se za mir i stojimo čvrsto uz građane Ukrajine”, poručio je premijer Abazović.

Delegacije Crne Gore i Albanije dočekali su predstavnici lokalnih samouprava: Kuleba Oleksij, šef kijevske regionalne državne administracie, Georgij Jerko, predsjednik gradske opštine Borodjanko i Makeva Anžela, sekretarka lokalne skupštine Irpina, koji su im predočili kroz šta su sve njihovi sugrađani prošli u prethodnom periodu i kakvu su štetu gradovi pretrpjeli.

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …