Šćekić: Ljekova će biti, slijede smjene direktora

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da je potrebno oko 400 miliona eura za zdravstveni sektor, a da dug iznosi oko 50 miliona eura. On je poručio da će biti ljekova i da građani ne treba da brinu.

Novca nikad dosta, naročito kad je zdravlje u pitanju. Nadam se da će u budućem periodu mnogo više pažnje biti posvećeno finansiranju zdravstvenog sistema i da će biti sredstava da se servisira ono što je najpotrebnije i da ćemo dovesti dugovanja na nulu – rekao je Šćekić u Jutarnjem programu TVCG.

Dug, kako je rekao, postoji već deceniju i on se prenosi iz godine u godinu.

Mi koji smo zatekli takvo stanje moramo i da ga rješavamo. Sigurno ćemo raditi da se stvari mijenjaju na bolje – poručio je Šćekić.

Mnogo sredstava je, kako kaže, nekontrolisano i nerealno odlazilo, ističući da neka nijesu dobro organizovana, niti usmjerena na pravi način.

Tu mislim na privatne ustanove i u državi i inostranstvu, treba da posvetimo pažnju jačanju svog zdravstvenog sistema, javnog zdravstva, kako bi se tu zadržavala sredstva i tako jačali kapacitete i u infrastrukturi i ljudstvu – naglasio je Šćekić.

On je rekao i da će biti smjene manadžmenta u pojedinim zdravstvenim ustanovama.

To će biti vrlo brzo jer prosto moramo da shvatimo da menadžmenta u nekim zdravstvenim ustanovama mora da rade mnogo efikasnije. I nema ljutnje, svako mora da odgovara za svoje postupke – istakao je Šćekić.

On je saopštio da je predat projektni zadatak nadležnom ministarstvu za izgradnju bolnice u Pljevljima.

Mislim da ćemo u narednom periodu dobiti i projektno rješenje kako bi krenuli u konkretne korake. Napravićemo pritisak da to bude prioritet i ovo je prilika da pošaljemo poruku da se da maksimalan doprinos zdravstvenom sistemu jer ako nemamo zdravu naciju ne možemo razmišljati ni o ekonomiji, ni o jednom segmentu društva – rekao je Šćekić.

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …