Radnici traže da Đukanović posreduje između vlasnika Željezare i Davidovića

Radnici nikšićke Željezare na današnjem sastanku sa Petrom Ivanovićem, koji je savjetnik predsjednika države Mila Đukanovića, zahtijevali su da se Đukanović lično uključi oko rješavanja pitanja sudbine fabrike, jer ima direktne relacije sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Predstavnik radnika Ivan Vujović “Vijestima” je kazao da su Ivanoviću prenijeli da očekuju da Đukanović posreduje u razgovorima između turske Tosjali grupe, koja je vlasnik Željezare i direktora kompanije “Neksan” Miodraga Dake Davidovića, koji je zainteresovan za kupovinu fabrike.

“Imali smo jako konstruktivan sastanak, ali nikakva konkretna obećanja nismo dobili. Od Đukanovića tražimo da posreduje u sastanku, a od turskih vlasnika tražimo da ponište rješenja o otkazima i ne dijele nove, te da se ponašaju korektno u pregovorima, kao i da ponište krivične prijave koje su podnijeli protiv radnika”, rekao je Vujović i naveo da očekuje da se Đukanović u narednim danima izjasni povodom ovog pitanja.

Radnicu su Ivanoviću prenijeli i očekivanja da primaju 90 odsto zarade, dok se proizvodnja u fabrici ne nastavi.

Oni će sjutra imati novi sastanak sa ministrom ekonomskog razvoja Goranom Đurovićem, a Vujović je kazao da radnici i dalje ostaju u krugu fabrike, kao i da će radikalizovati korake ako se situacija ne promijeni nabolje po njih.

Đukanović na današnjoj pres-konferenciji s predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, nije htio da odgovori na pitanje u vezi sa Željezarom, odnosno da li osjeća odgovornost za tri neuspjele privatizacije te fabrike.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …