Podgorica i Sarajevo uskoro gradovi pobratimi

Podgorica i Sarajevo uskoro će postati gradovi pobratimi, najavili su gradonačelnici dva grada Ivan Vuković i Benjamina Karić, navodeći da će sporazum biti potpisan u narednih mjesec dana. Vuković i Karić su, nakon susreta fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine na stadionu Pod Goricom u okviru UEFA Lige nacija i skandiranja domaćih navijača koje se prepričava od subote, govorili za Televiziju Sarajevo, ističući fer i sportsku atmosferi u kojoj je utakmica odigrana.

Na šaljivo pitanje novinarke hoće li uputiti protestno pismo i predložiti hitan sastanak zbog skandiranja na tribinama “burek sa sirom”, Karić je uputila prijateljski poziv Vuković da ga ugosti na Baščaršiji i da zajednički uživaju u sarajevskim bosansko-heregovačkim delicijama.

Ona je podsjetila da je gradsko vijeće podržalo inicijativu da Sarajevo i Podgorica budu pobratimski gradovi.

Tako da ćemo mi u narednih mjesec dana potpisati sporazum o bratimljenju. Hvala Vam što ste bili tako divni domaćini, Sarajlije i Sarajke vas vole i Podgoricu – poručila je ona.

Vuković je odgovorio Karić da mu je uvijek zadovoljstvo da dođe u Sarajevo.

Radujem se i narednom susrtetu, naročito imajući u vidu ovaj lijepi povod. A koji ćemo burek jesti, zavisi od toga u kom pravcu će se ova priča dalje kretati jer sam registrovao brojne komentare na bosanskim portalima, od toga da utakmica u Zenici treba da se igra u ranim jutarnjim satima kako Crna Gora ne bi imala nikakvu šansu da pobijedi, da će biti provokativnih parola poput „Živio rad“… Ako se nastavi u tom pravcu, moraćemo insistirati da taj burek ipak bude sa sirom – odgovorio je u šaljivom maniru Vuković.

On je istakao da je, nakon svega što su Crna Gora i BiH prošle posljednjih 50 godina, utakmica dvije reprezentacije pokazala koliko je malo potrebno da se kroz pozitivnu energiju i dobru namjeru podsjetimo da smo bliski, prijatelji, da se poštujemo i volimo.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …