Odbor direktora CEDIS-a skinuo sa dnevnog reda izmjene pravilnika za dodjelu bagatelnih stanova

Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), koji čine kadrovi DF-a i Demokrata, odlučio je da, nakon pritiska Sindikata i pisanja Pobjede, sa dnevnog reda jučerašnje sjednice skine tačku kojom bi se izjasnili o prijedlogu izmjena i dopuna pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih u tom preduzeću, kojim se favorizuju menadžeri koje imenuje Odbor direktora, saznaje Pobjeda.

Dva izvora Pobjede iz te kompanije su saopštila da je ,,tačka devet sjednice koja se odnosila na pravilnik i favorizovanje partijskih menadžera skinuta sa dnevnog reda, zbog oštrog protivljenja Sindikata, ali i javnosti“.

Pobjeda je ranije izvijestila da je Odbor direktora CEDIS-a za juče zakazao sjednicu na kojoj bi se, uprkos protivljenju Sindikata i zaključku Vlade, izjasnili o predloženim izmjenama pravilnika.

Iz Sindikata smatraju da se predloženim izmjenama pravilnika ugrožavaju prava većine zaposlenih u CEDIS-u, budući da je menadžment te kompanije njima predvidio da zaposleni koji imaju najmanje pet godina radnog staža ne rješavaju stambene potrebe kao zaposleni koje imenuje Odbor direktora.

Novim pravilnikom je, kako je Pobjeda ranije objavila, predviđeno i da odluku o rješavanju stambenih potreba zaposlenih, koje imenuje Odbor direktora, donosi izvršni direktor u postupku za rješavanje stambenih potreba ostalih zaposlenih.

Izmjenama pravilnika predviđeno je i da uslov za rješavanje stambene potrebe zaposlenih bude da na dan poziva za rješavanje stambenih potreba zaposleni ima najmanje dvije godine staža na tim funkcijama ili pet godina radnog staža u tom društvu.

Pobjeda je ovo objavila u subotu u tekstu naslovljenom „Pripremaju dijeljenje stanova za partijski podobne menadžere“ na šta su ubrzo reagovali iz CEDIS-a navodeći kako je riječ o ,,kontinuiranim i zlonamjernim napadima našeg lista“.

Tvrdili su i da Pobjeda, u saradnji sa pojedinim radnicima CEDIS-a i smijenjenim kadrovima iz prethodnog menadžmenta, konstantnim pritiscima pokušava prizvati smjenu aktuelnog rukovodstva te kompanije insistirajući da će da primijene ,,poboljšani pravilnik“.

Odbor direktora CEDIS-a je, u međuvremenu, ipak odlučio da spornu tačku povuče sa dnevnog reda jučerašnje sjednice.

Izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović je kadar Demokrata i predsjednik Odbora glavnog grada te partije, a na čelu Odbora direktora je kadar DF-a Rajko Radošević. Očekuje se da oni budu smijenjeni nakon 30. juna kada je zakazana Skupština akcionara.

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …