Njemac razočaran cijenama na Jadranu: Ručak s porodicom platio gotovo 100 eura

Hrvatski najčešći gosti Njemci, nisu oduševljeni cijenama. Dok je jedna gospođa iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna (11 eura), drugi gospodin je iznimno ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

“Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru. Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije, i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, mi smo platili ručak oko 700 kuna (95 eura), supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije, naglasio je Njemac.

Budući da dolazi iz skupog Londona, jednu Britanku cijene nisu iznenadile. Čak je prokomentarisala piće koje je u Hrvatskoj, prema njezinu mišljenju, jeftinije, piše Zadarski list.
Očito da je pandemija štošta u svijetu poremetila i ostavila dugotrajne posljedice koje se ogledaju u porastu cijena.

Naime, očigledno je da sada proizvode plaćamo više nego inače pa je tako i jedan prosječan ručak u restoranu poskupio. Iako su cijene u Hrvatskoj, u usporedbi s nekim drugim europskim gradovima, i dalje prijemčive za strance, uočava se porast.

Poslovni.hr

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …