IVANIŠEVIĆ: Hiljadu puta ponovljena laž postaje istina. C0Nvid pLandemija je to samo potvrdila!

Na isti način na koji su nam putem medija igrali na kartu straha, u jednom trenutnu su odigrali na kartu “vjerovanja” nauci!

Piše: Stanko IVANIŠEVIĆ

Nauka počiva na preispitivanju, a ne na vjerovanju! Ako nauku poznatu decenijama mijenjate po potrebama propagande straha, a u isto vrijeme one koji ukazuju na te iznenadne promjene i nedoslednosti marginalizujete, onda više ne pričamo ni o nauci, ali ni o vjeri, pričamo o DOGMI!

Za potrebe PLANdemije prvo je 2009. promijenjena definicija pandemije! Pandemija više ne podrazumijeva veliku smrtnost, već prosto rasprostiranje neke zarazne bolesti u dvije svjetske zone SZO! U toku PLANdemije su mijenjane definicije “vakcine” i “imuniteta krda”. Vakcina je prestala biti ona koja daje imunitet (kada su već znali da ova nova to neće moći), već je sada dovoljan samo “imuni odgovor” da bi se neki preparat tako zvao. Definicija imuniteta krda je prvo zaboravila prirodni imunitet, pa je na kraju on ipak “kompromisno” vraćen, uz naglašavanje da je IMUNIZACIJA bolja i poželjnija! Zašto?

http://web.archive.org/web/20210826113846/https:/www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/imz-basics.htm

https://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/imz-basics.htm

Prvo prozivanje “vjerovanja” u nauku se desilo sa Fergusonovim modelom sa Imperial koledža, koji je predvidio kataklizmične posledice širenja virusa! Niti jednom u toku PLANdemije nije preispitan, korigovan ili, ne daj Bože, kritikovan, a bio je osnov preduzimanja svih “zdravstvenih mjera”! A u procjeni je bio pogrešan hiljadama puta! To je nauka?

Onda je na red došla maska! Prvobitno smo bili upoznati sa decenijama naučnih istraživanja, koje su znale da maska NE ŠTITI od širenja respiratornih virusa, već može eventualno da smanji kapljični, direktni prenos veće, infektivnije doze patogena (ni ta tvrdnja nikada nije dokazana)! Par mjeseci kasnije su maske postale “čudotvorni” spasilac u sprečavanju širenja zaraze? Kako se nauka promijenila u par mjeseci? Kako se promijenila nauka još nekoliko mjeseci kasnije, kad su dvije maske (po Faučiju) bile spasonosne? A kako su se “zarazili” svi medicinski radnici, po raznim talasima, ako su nosili masku, a pritom su obučeni kako sa njom da barataju? Ili kako to da niko nije pitao molere da daju stručno mišljenje o maskama, oni ipak češće koriste iste od svih ljekara, izuzev hirurga?

Sledeći apsurd izraza “vjerujem nauci” je vjerovanje u tzv. vakcine protiv Kovida! Po standardima medicine, pa samim tim i nauke, da bi jedan preparat dobio odobrenje kao siguran, on mora proći rigorozne kontrole koje traju godinama. Prosječno je potrebno 8-10 godina da bi se za određeni preparat moglo uopšte tvrditi da je bezbjedan, tj. da bi mogao ući u široku upotrebu. Vrijeme za ove provjere se ne može ubrzati! Primjeri Thalidomida, Vioxxa i drugih ljekova nas na to podsjećaju! A kada podaci i očigledni dokazi o ozbiljnim nuspojavama, koje svi u svom okruženju vidimo, počnu da izlaze u javnost, sve što radimo je kažemo “pa i Aspirin ima nuspojave”! I pored toga što svi znamo nekog ko je nakon “vakcinacije” protiv Kovida dobio trajno uvećane limfne žlijezde, nepravilan menstrualni ciklus, konstantan premor, pa sve do srčanih i moždanih udara i galopirajućih kancera, niko nije spreman sabrati dva i dva? I to je nauka?

Najizraženiji dio apsurda je smatrati PRIVATNE, profitne firme naukom! Svakom proizvođaču, bez obzira na vrstu proizvoda koji pravi, najbitniji je profit! Ako još svoju formulu ne želi da dijeli, kako mu možemo vjerovati?

“Ako su naučnici sa Oksforda napravili, mora da je dobro!”

– čuvena rečenica, na koju ide pitanje: ZAŠTO? Ako naučnik napravi proizvod u najboljoj namjeri, a farmaceutska kompanija nakon toga pribjegne manipulacijama da taj proizvod izbjegne neophodne procedure provjere, da li vjerujemo naučnicima, ili ljudima iz marketinga Astra Zeneke? Ili Fajzera, modeRNA-e, J&J, Sinofarma?

Da uprostim: maske prave inženjeri. Tačka. Vakcine prave mikrobiolozi, biohemičari, farmakolozi i sl. Tačka. Pitati druge profesije, bilo da su epidemiolozi, ili ljekari bilo koje specijalizacije o tome je kao da pitate građevinskog inženjera kako se koristi metar ili koji je sastav nekog građevinskog lijepka. Oni su samo korisnici proizvoda koji pravi neko drugi. Tačka. Svako od nas bi MORAO imati sve podatke o ovim proizvodima, da bi pored mišljenja “stručnjaka” mogli što pravilnije formirati svoje!

Nauka počiva i napreduje na osnovu preispitivanja, a ne na osnovu vjerovanja! Da je nismo preispitivali, i dalje bi npr. imali jednosmjernu struju, koja je nekada bila stvar opšteg konsenzusa. Još kad se doda da je najpoznatiji, najpraćeniji i najcitiraniji svjetski “stručnjak” epidemiologije završio samo srednju školu, a sasvim slučajno je investitor u farmaceutskom biznisu i ima najveću svjetsku firmu za vakcinaciju, GAVI! Da je dio “fondacija” u imenu tu zbog izbjegavanja poreza nije zapravo nikakva nauka!

Za kraj preispitajte sebe: kada Vam neko kaže da vjerujete u nauku, zar zapravo ne misli da vjerujete njemu, čovjeku, koji neku “nauku” zastupa i saopštava? A ljudi griješe. U ove napisane riječi nemojte vjerovati, provjerite ih i preispitajte!

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …