Duvanska mafija više ne kontroliše institucije u Crnoj Gori

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je da su nedavnim zapljenama cigareta pokazali da duvanska mafija više ne kontroliše institucije u Crnoj Gori. Istakao je da država konačno ima snažne institucije, da su napravili međuresornu saradnju, te da ona daje rezultate.

“Mislim da u ovih mejsec dana pokazujemo spremnost, volju i snagu da se konačno razračunamo sa negativnostima koje su rušile imidž Crne Gore, ali i narušavale budžet”, kazao je ministar i naveo da je napravljen istorijski rezultat.

Adžić se zahvalio, kako je kazao, časnim, odgovornim i hrabrim službenicima Uprave policije i Uprave prihoda i carina:

“Oni na najbolji način pokazuju kako se bori za Crnu Goru. Mi smo ovim zapljenama uspjeli da povećamo budžet Crne Gore, smanjimo sivo tržište… “

U nastavku akcije “Tranzit”, kako je ranije saopšteno, spriječeno je krijumčarenje 1.568 paketa cigareta u vrijednost od oko 1,2 miliona eura.

Podsjetimo, u posljednjoj akciji Uprave prihoda i carina, u saradnji sa MUP-om Crne Gore i Upravom policije, u Luci Bar je oduzeto osam kontejnera, sa oko 4.000 paketa cigareta, čija je vrijednost oko 3,5 miliona eura.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …