Duvanska mafija više ne kontroliše institucije u Crnoj Gori

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je da su nedavnim zapljenama cigareta pokazali da duvanska mafija više ne kontroliše institucije u Crnoj Gori. Istakao je da država konačno ima snažne institucije, da su napravili međuresornu saradnju, te da ona daje rezultate.

“Mislim da u ovih mejsec dana pokazujemo spremnost, volju i snagu da se konačno razračunamo sa negativnostima koje su rušile imidž Crne Gore, ali i narušavale budžet”, kazao je ministar i naveo da je napravljen istorijski rezultat.

Adžić se zahvalio, kako je kazao, časnim, odgovornim i hrabrim službenicima Uprave policije i Uprave prihoda i carina:

“Oni na najbolji način pokazuju kako se bori za Crnu Goru. Mi smo ovim zapljenama uspjeli da povećamo budžet Crne Gore, smanjimo sivo tržište… “

U nastavku akcije “Tranzit”, kako je ranije saopšteno, spriječeno je krijumčarenje 1.568 paketa cigareta u vrijednost od oko 1,2 miliona eura.

Podsjetimo, u posljednjoj akciji Uprave prihoda i carina, u saradnji sa MUP-om Crne Gore i Upravom policije, u Luci Bar je oduzeto osam kontejnera, sa oko 4.000 paketa cigareta, čija je vrijednost oko 3,5 miliona eura.

RTCG

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …