Vlasnik zapaljenog kombija oduševljen: Crnogorce ću počastiti burekom sa sirom

Navijači reprezentacije Crne Gore ovih dana su top tema u BiH, piše Oslobođenje.

Nekako smo do sada navikli da uz navijačke odnose na ovim prostorima vežemo divljaštvo, poruke koje vraćaju u rane devedesete, a nerijetko i sukobe, međutim Crnogorci su, na utakmici Crna Gora – BiH i poslije nje, pokazali da može i bez toga i kako bi sve zapravo trebalo izgledati.

Za nepuni dan su Crnogorci prikupili novac za novi kombi koji će uručiti vlasniku kombija bosanskih tablica koji je zapaljen u Podgorici.

Mi smo stupili u kontakt sa Adinom Dželilovićem iz Hadžića, vlasnikom zapaljenog kombija.

On je svoj kombi ustupio drugovima koji su putovali u Crnu Goru. Kaže, u Podgorici nije bilo sukoba.

Ja sam im dao kombi da idu na more. Vjerovatno nisu mogli proći, možda je Podgorica bila zatvorena. I uzeli su neki apartman. Tu je zapaljen taj kombi, namjenski. Vjerovatno su vidjeli tablice bh. oznaka. Dva kombija su bila. Jedan je zapaljen, drugi je malo oštećen. Ja nisam išao u Podgoricu, samo sam im ustupio kombi, priča nam Dželilović.

On je do jutros bio u kontaktu sa navijačima Crne Gore, koji su prikupili novac za novi kombi.

Oni su meni rekli da je novac skupljen, ali ja nemam nikakve informacije oko preuzimanja novca ili kombija. Ovi momci moji koji su išli, oni su navodno u kontaktu sa njima i njima će novac biti uplaćen pa će oni meni proslijediti. Ništa ne znam, nisam siguran, navodi.

Navijači Crne Gore su vlasnika pozvali da ih, kako kažu, časti burekom sa sirom kada mu uruče donaciju.

Naravno da ću ih počastiti “burekom sa sirom”, kratko je prokomentarisao Dželilović.

Na ovim prostorima smo navikli da se navijači, posebno iz različitih država, sukobljavaju ili provociraju na neki brutalan način. Crnogorci su svojim gestom postavili primjer kakvi odnosi trebaju vladati.

Ja prije svega na Crnu Goru gledam kao na prijateljsku zemlju. Nisam nacionalista, ne dijelim ljude po vjeri i naciji. U svakoj državi ima dobrih ljudi. Sa ovim gestom, Crnogorci su definitivno pokazali kako se bodri državni tim, kako se navija i kako se trebaju gledati ljudi u susjednim zemljama. Ovaj incident koji se desio, ne znam šta je tu bilo. Niko tu ništa ne zna. Sutra idem u Podgoricu da vidim taj zapisnik. Ja još uvijek nisam upućen u informacije šta se tu desilo. Po priči prijatelja, znam to osnovno. Sutra ću vidjeti šta je policija zapisala. To je uradio pojedinac, eventualno dvoje, troje ili maksimalno pet ljudi. Možda dječaci neki. Uglavnom, Crnogorci su uvijek bili gostoprimljivi. Što kažu, to je čojstvo, zaključio je Dželilović.

Oslobođenje

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …