Potpredsjednik Konjević: Dogovoren model za povećanje plata policijskim službenicima

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Ministarstva finansija (MF) radiće na izmjeni Odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, kako bi se nadoknadilo smanjenje plata policijskim i dijelu službenika MUP-a.

Ovaj dogovor postignut je na sastanku potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku Raška Konjevića sa predstavnicima Sindikata Uprave policije, direktorom Uprave policije te predstavnicima MUP i MF.

Vjerujem da će ovaj dogovor dobiti ubrzo svoj formalno-pravni epilog kroz vladinu procedure kako bi zarade policijskih službenika bile vraćene od 1. jula, kazao je potpredsjednik Konjević.

Na sastanku je dogovoreno da se ubrzano radi na izmjeni Uredbe o grupama poslova i koeficijentima za zarade policijskih službenika, kojim bi se povećali koeficijenti i samim tim i plate policijskih službenika, s tim da primjena bude od 1. 1. 2023. godine.

“Lično ću se zalagati i podržavati povećanje u nivou onoga koje su prije par godina dobili prosvjeta i zdravstvo”, kazao je potpredsjednik Konjević.

Na sastanku je dogovoreno i da se u narednom periodu nastave razgovori na usaglašavanju kolektivnog ugovora na relaciji sinidikat – MUP – Ministarstvo finansija.

Provjerite slična mjesta

Usvojena deklaracija kojom se osuđuje dizanje tri prsta

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta …