Piperović: Milošević je zalutao u Upravu prihoda i carina

Komentarisati Rada Miloševića znači biti grđi od njega. Vjerujem da je ovu bedasnoću izrekao, a da se nije postidio. Očigledno ga je pogodilo ono što sam juče saopštio, a što javno saopštavaju svi ljudi koji se, iole, razumiju u crnogorsko zakonodavstvo. Ovo može da uradi samo neko ko se elementarno ne razumije u svoj posao i zna da se ne razumije, kazao je za Libertas advokat Zoran Piperović, odgovarajući direktoru Uprave prihoda i carina (UPC), Radu Miloševiću, koji je rekao da sumnja da je bivša direktorka UPC, Milena Petričević, skrivala podatke da su cigarete u Slobodnoj zoni Luke Bar zbog razloga lične prirode.

“Uzeti robu ispod tranzitnog terminala, iz privatnih skladišta “Port of Adria”, koja je bila spremna za reeksport prema inostranstvu, a pri tome je legalna svojina koja je prošla svu zakonsku proceduru i poštovala Vladine rokove, može da uradi samo neko ko se elementarno ne razumije u svoj posao. Ovako primitivna, uvredljiva, niska i lažna saopštenja može da da samo preambiciozan čovjek, neznaven i nevaspitan, iza čije ambicije ne stoji elementarno znanje”, kazao je Piperović, pravni zastupnik firme “Lenira International”.

On je rekao da ga je ta kompanija opunomoćila da ih zastupa u postupku zbog oduzimanja cigareta pred redovnim sudovima Crne Gore.

“Te postupke ću da vodim. Vidljivo je da Milošević nikome ne spori vlasništvo, ali se nije upoznao sa problematikom i nadležnostima organa na čijem je čelu. Ovakva njegova izjava me ne iznenađuje. Pretpostavio sam je i očekujem da, barem što se mene tiče, prevrne i nebo i zemlju da nađe nešto nezakonito u mom poslu, pa makar tražio da me opet uhapse zbog Moldavke”, kazao je Piperović.

Libertass

Provjerite slična mjesta

Strateški partner Solara na crnoj listi SAD zbog povezanosti sa Dodikom

Kompanija „Kaldera“ iz Laktaša, koja je 21. marta pompezno potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa …