Milošević tvrdi da je Petričević krila cigarete

Bivša vršiteljka dužnosti direktorke Uprave prihoda i carina, Milena Petričević, krila je da su u Slobodnoj zoni Luke Bar uskladištene cigarete američke kompanije “Lenira International”, koje smo juče zaplijenili, rekao je Libertasu novi čelnik te institucije Rade Milošević.

Nakon što je Uprava prihoda i carina (UPC), u saradnji sa Ministarstvom unutrašnih poslova i Upravom policije, oduzela četiri hiljade paketa cigareta raznih brendova, vrijednih oko 3,5 miliona eura, jer je istekao rok za njihov transport, oglasili su se predstavnici vlasnika te robe, navodeći da je ona prijavljena i, na kontejnerski terminal Luke Bar, smještena u skladu sa zakonom.

Đorđije Pavićević, vlasnik špediterske firme “Playmaker”, koja je, naveli su u UPC, povezana sa vlasnikom cigareta, američkom kompanijom “Lenira International”, najavio je, u izjavi za Portal RTCG, pokretanje procesa kako bi “odbranili svoja prava i imovinu”.

“Kakvo branjenje imovine. Neka nas tuže. Zakon je jasan. Cigarete koje smo juče zaplijenili, morale su da budu oduzete ranije. Carini su prijavljene još u februaru. Mart je bio krajnji rok da se izmjeste. Međutim, prethodno rukovodstvo, na čelu sa Milenom Petričević, nije reagovalo. Sumnjamo da je razlog za to lične prirode, jer su pravni zastupnik vlasnika cigareta, Zoran Piperović, i Milena Petričević, navodno, u bračnoj zajednici”, rekao je Milošević Libertasu.

Izvor: Libertass

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …