Davidović: Vlasnici Željezare traže nerealnih 25 miliona, nadam se da ponuda nije konačna

Biznismen Miodrag Daka Davidović kazao je, nakon sastanka sa predstavnicima Tosjali grupe u Ministarstvu ekonomskog razvoja, da su vlasnici nikšićke Željezare fiksirali cijenu prodaju fabrike na 25 miliona eura, te da tu ponudu smatra nerealnom, ali i da se nada da ponuda nije konačna.

On je naveo da je spreman da fabriku kupi za 15,1 milion, odnosno za isti iznos koji su Turci dali pri kupovini Željezare.

Dodao je da očekuje da se pregovori oko prodaje fabrike nastave, a zahtijeva da razgovoru prisustvuje stvarni vlasnik Fuat Tosjali, a ne njegov sin koji je danas pregovarao zajedno sa jednim od izvršnih direktora.

“Jako težak sastanak, jedan od najtežih koje sam ja imao. Želio sam da ovaj sastanak prođe na najbolji mogući način. Mislio sam i dalje mislim da je moja ponuda više nego korektna, a rekao sam da sve što su oni uložili i sve što su platili da sam ja isto toliko spreman da platim. Željezara je amortizovana za nekih 40 odsto. Njihova ponuda je bila zafiksirana na 25 miliona, ja na tu ponudu nisam htio da odgovorim odmah, zato što mislim da je to nerealno”, rekao je Davidović.

Kako je objasnio ta cijena je visoka za onog čiji je plan da Željezara radi.

“Ali ako neko dođe da izreže Željezaru sigurno da će izvući taj novac, ali onaj ko misli da se bavi poslom ovako devastiranu fabriku mora da remontuje i mora da uloži ogroman novac za prozvodnju, koju mi mislimo da treba da se proizvodi u Nikšiću a to je građevinska armatura. To su čelici koji su neophodni Crnoj Gori”.

Davidović je zahvalio ministru ekonomskog razvoju Goranu Đuroviću koji je vodio današnji sastanak.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

BIZNISCG: Stalni sezonski radnici će raditi nedjeljom

Crna Gora, suočena sa izraženim problemom nedostatka radne snage tokom ljetnje turističke sezone, razmatra nova …