Advokat tvrdi: Cigarete legalne, vlasnici će dobiti odštetu


U Luci Bar oduzeto je osam kontejnera u kojima je bilo oko četiri hiljade paketa cigareta, čija je vrijednost oko 3,5 miliona eura, saopšteno je juče iz Uprave prihoda i carina (UPC). Navodi se da je UPC, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Upravom policije, realizovala novu akciju u cilju obračuna sa švercom cigareta. Vlasnik oduzetih cigareta je kompanija ,,Lenira International“, uvezana sa firmom ,,Playmaker“.

Advokat kompanije ,,Lenira International“ Zoran Piperović tvrdi, u izjavi za Pobjedu, da za ovom akcijom nije bilo potrebe te da će u parnici za naknadu štete vlasnici cigareta dobiti novac za ono što im je oduzeto.

Jučerašnja akcija pod kodnim imenom ,,Tranzit“ je groteksna iz razloga što za nju nije bilo ama baš ničega što bi je prouzrokovalo. Cigarete koje su zaplijenjene bile su smještene na carinskom terminalu u privatnom dijelu Luke Bar, u Port of Adriji i one nemaju nikakav kontakt sa Upravom prihoda i carina jer su izmještene legalno i spremljene da isplove brodom iz Luke Bar – kazao je Piperović.

On smatra da je ova akcija pi-ar za pojedine funkcionere jedne građanske partije, vjerovatno aludirajući pri tome na GP Ura, s obzirom da su na čelu Uprave prihoda i carina i Ministarstva unutrašnjih poslova kadrovi te partije Rade Milošević i Filip Adžić.

  • Ako je to tako to nije loše, ali je to igranje sa državom i zloupotrebljava se država. Ako im je izgovor taj što nije ispoštovan rok da dođe brod, onda se zbog toga cigarete ne mogu oduzeti jer će u bilo kakvoj parnici za naknadu štete vlasnici cigareta dobiti novac za ono što im je oduzeto – poručio je Piperović. Iz UPC je saopšteno da je u toku proteklih mjesec, od dolaska nove uprave, intenzivirana borba protiv šverca cigareta, o čemu svjedoči činjenica da je ovo treća velika akcija zapljene. Kako se navodi, u tom periodu nadležne službe u Crnoj

Gori zaplijenile su više cigareta nego bilo koja zemlja Evrope. – Koordiniranim akcijama i saradnjom popravljamo imidž države i nećemo stati u namjeri da šverc cigareta preko naše države odlučno suzbijamo, jer Luka Bar treba da postane okosnica razvoja Crne Gore, a ne švercerska tačka – saopšteno je iz UPC. I ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić naveo je da su od maja nadležne institucije zaplijenile više cigareta nego bilo koja druga zemlja Evrope. Prema njegovim riječima, to je pokazatelj da Crna Gora ima kapaciteta da se bori protiv šverca cigareta, ali i svih oblika kriminala. – Dobra međuresorna saradnja i opredijeljenost da Crnu Goru učinimo ekonomski stabilnijom daje rezultate – poručio je Adžić.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …