Abazović: Princ Nikola da vodi projekat učešća Crne Gore na EXPO Osaka 2025

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović ugostio je princa Nikolu Petrovića Njegoša u svom kabinetu u Vladi Crne Gore.

Predsjednik Vlade Abazović zahvalio se danas princu Nikoli Petroviću Njegošu, čestitajući na uspješnom predstavljanju Crne Gore na Svjetskoj izložbi – Expo 2020 Dubai i osvojeno treće mjesto u kategoriji dizajn izložbe.

Premijer Abazović je istakao aktivizam princa Nikole i njegovo zalaganje za afirmaciju ekološke tranzicije, solidarnosti i kulturne promocije, za šta je istakao da je od velikog značaja za međunarodno pozicioniranje Crne Gore kao ekološke države i cjelokupan imidž naše zemlje.

Sagovornici su se saglasili da ostaje otvorena mogućnost za saradnju između resornih ministarstava za ekologiju, turizam i kulturu sa Fondacijom Petrović Njegoš, naročito u oblasti održivog turizma.

Premijer Abazović je izrazio želju da princ Nikola Petrović Njegoš vodi projekat učešća Crne Gore na narednom Expo-u koji će se održati u Osaki 2025. godine i da će dati taj prijedlog Vladi za usvajanje. Princ Nikola je naglasio da je predstavljanje države na ovako važnom globalnom događaju odlična prilika da predstavimo potencijale Crne Gore, kao i izvandredna mogućnost da pokažemo svijetu da Crna Gora može biti laboratorija za ekološku tranziciju.

Na sastanku je pokazana spremnost da se povede razgovor na temu rješenja spora oko rezidencije potomaka dinastije Petrović Njegoš. Predsjednik Vlade je izrazio dobru volju da pomogne sa pozicije premijera u komunikaciji sa relevantnim nadležnim državnim institucijama.

Provjerite slična mjesta

Otvorena e-mail adresa za provjeravanje uplaćenih doprinosa

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje, formiralo …