Abazović predvodi delegaciju Vlade 11. jula u Potočarima

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović ugostio je rukovodstvo Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, zajedno sa Nj. E. ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem.

Delegaciju Organizacijonog odbora činili su: Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika opštine Srebrenica i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida u Srebrenici, Mirsad Bešić, načelnik odjeljenja za Protokol Ministarstva vanjskih poslova BiH i generalni sekretar Organizacionog odbora i Nermin Alivuković, stručni savjetnik u kabinetu načelnika opštine Srebrenica i sekretar Organizacionog odbora.

Delegacija Organizacionog odbora izrazila je zahvalnost povodom prijema od strane predsjednika Vlade Abazovića, podsjetivši na značaj njegove prošlogodišnje posjete Potočarima, nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore. Tim povodom, Organizacioni odbor na čelu sa Hamdijom Fejzićem je pozvao predsjednika Vlade da i ove godine, 11. jula, prisustvuje komemoraciji i dženazi 11. jula u Potočarima.

Gosti su iskoristili priliku da se zahvale Vladi na čelu sa predsjednikom Abazovićem na tome što je Peta sjednica 43. Vlade Crne Gore počela minutom ćutanja povodom sjećanja na deportaciju muslimanskih izbjeglica u Herceg Novom 1992. godine.

Predsjednik Vlade je istakao da je stav Vlade Crne Gore o genocidu u Srebrenici nedvosmislen, naglasivši da će i ove godine 11. jula predvoditi delegaciju Vlade Crne Gore na komemoraciji u Potočarima.

Sagovornici su se saglasili da žrtve genocida u Srebrenici zaslužuju najveći pijetet i da tragični događaji iz prošlosti služe kao važna lekcija, kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali u budućnosti.

Suživot, međusobno uvažavanje i poštovanje sjećanja na sve žrtve nedvosmisleno je rješenje za evropsku budućnost Zapadnog Balkana, zaključili su sagovornici.

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …