Ugledni crnogorski privrednik stradao od strujnog udara

Ugledni bokeljski privrednik i vlasnik jedne od najvećih i najuspješnijih firmi na crnogorskom primorju “Briv Construction” Vojislav-Vojo Bujković (66), tragično je izgubio život, u subotu poslijepodne u blizini svoje porodične kuće u gornjogrbaljskom selu Dub.

Bujković je na mjestu preminuo od posljedica strujnog udara i pada sa visine dok je zajedno sa svojim radnicima, radio na orezivanju granja u blizini jednog od elektro-stubova na svom imanju, objavio je portal Boka News.

Vojo Bujković bio je jedan od najsposobnijih i navrijednijih privrednika u Boki. Od skromnih početaka prije četrdesetak godina kao autoprevoznika i građevinskog preduzimača sa jednim kamionom i jednim bagerom, zajedno sa bratom Radovanom, vrijednim i upornim radom i postepenom nabavkom novih mašina i opreme, stvorio je jednu od najvećih i najmodernijih građevinskih kompanija u Crnoj Gori koja je danas poznata pod imenom “Briv Construction” i koja posluje na tržištima više država.

“Briv Construction” je jedan od najvećih poslodavaca u Boki Kotorskoj, a iza te firme su brojni veliki građevinski poduhvati poput izgradnje putne infrastrukture na primorju, te objekata u ovdašnjim luksuznim turističkim rizortima Porto Montenegro u Tivtu i Portonovi u Kumboru.

Bujkovićeva firma izgradila je prije nekoliko godina i potpuno novu obalnu infrastrukturu -sva dograđena postojeća i novoizgrađena mula i operativnu obalu najveće marine u Crnoj Gori – tivatskog Porto Montenegra. Prilikom izvođenja tih radova, tragično je 15. juna 2015. rukujući velikom dizalicom koja je postavljala metalne šipove u more, u Porto Montenegru nastradao Vojov mlađi brat i poslovni partner Radovan Bujković.

Vosjilav je nakon bratove tragične smrti, nastavio da razvija porodičnu kompaniju u kojoj je inače, angažovana i većina od ukupno sedmoro djece braće Bujkovića, te da diverzifikuje njeno poslovanje.

RTNK

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …